Racetips

Alles over stayertriathlons

Stayertriathlons en -duathlons kennen een heel andere wedstrijddynamiek dan de gewone wedstrijden. Het pelotonsgewijs fietsen brengt andere situaties met zich mee, en daarom stelt het wedstrijdreglement een aan... Lees meer »

Wat is stayeren?

Stayeren is het zodanig kort achter iemand fietsen dat diegene je uit de wind houdt en je zo minder weerstand of zelfs een aanzuigende kracht ervaart. In een triathlon is sprake van stayeren als je binnen een a... Lees meer »
Eredivisie Triathlon (foto Sonja Jaarsveld)

Enkele tips voor snellere wissels

Het boeken van tijdwinst in een triathlon is niet alleen een zaak van goed getraind zijn. Ook doordacht te werk gaan kan je soms een leuke tijdwinst opleveren zonder dat je dat veel moeite kost! Als je je tijde... Lees meer »

Wat te doen bij warme wedstrijden?

De meeste triathlons zijn in de zomer, en vaak onder zomerse omstandigheden. Grote kampioenschappen en World Cups vinden zeer regelmatig in de warmte plaats. Hieronder staan wat praktische tips over hoe een atl... Lees meer »

Handige wedstrijdtips

Begin je net aan je eerste wedstrijd of ben je inmiddels een doorgewinterde triatleet? Met deze tips komt iedereen goed voor de dag. ZwemmenStayeren bij het zwemmen is toegestaan. Maak er dus gebruik van... Lees meer »

Wedstrijdtips en -voorbereiding

DE wedstrijd waar je de afgelopen maanden hard voor hebt gewerkt komt er aan. Nu moet je zorgen dat je voldoende uitgerust raakt en fit en fris aan de start verschijnt. Een gedegen wedstrijdplanning en -voorber... Lees meer »