Mijn eerste triathlon

T-Day: Denk vooruit!

Bij een triathlonwedstrijd komt er veel op je af. Waar kom je in terecht? Wat kom je onderweg tegen? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Transition gidst je – samen met atleet en coach Bas Diederen en de... Lees meer »

Triathlon hardware

Een triathlon bestaat uit drie sporten. Dat betekent automatisch meer spulletjes dan wanneer je één sport beoefent. Hier een overzicht van wat je zoal nodig zou kunnen hebben. Zou, want je kan natuurlijk ook ge... Lees meer »

Wedstrijdafstanden

Triathlon De 'klassieke' afstand van de triathlonsport is de hele triathlon ofwel de Ironman-afstand: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen. Daarvan zijn vervolgens afgeleid de halve, kwart en achtst... Lees meer »

Wat zijn ‘masters’?

'Masters' is in triathlonland een goed Nederlands woord voor 'veteranen', ofwel triatleten die ouder zijn dan 40 jaar. In alle wedstrijden die plaatsvinden onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond word... Lees meer »
Triathlon Wordcloud

Triathlon lexicon

Op deze pagina worden in het kort een aantal belangrijke triathlon- en duathlongerelateerde begrippen verklaard.Aerobars Triathlon-ligstuur. Hetzij als opzetbeugel(s) gemonteerd op een een traditionee... Lees meer »