Gear

5 tips om je wetsuit goed te houden

Het openwaterzwemseizoen is in volle gang en dus halen de meeste triatleten veelvuldig hun wetsuit tevoorschijn. Maar hoe zorg je ervoor dat dit – toch vaak kostbare – onderdeel van je triathlonuitrusting netje... Lees meer »

Watching you: data versus gevoel

Een schatting van je VO2Max, een persoonlijk herstel- en trainingsadvies, een uitgebreide slaapanalyse én hartslagmeting via de pols onder de meest barre omstandigheden: het ene moderne sporthorloge kan nog mee... Lees meer »

Runningpower: hardlopen op wattage

Trainen op wattage is voor fietsers al lang geen nieuws meer. Loopt de hardloopwereld er ook warm voor? De techniek is veelbelovend en de eerste leveranciers hebben hun producten op de markt gebracht. Is het ee... Lees meer »

Voorbij het oog van de trainer

Zwemmen is techniek. Maar hoe word je die technisch betere zwemmer? Of als je dat al bent: waar valt nog winst te halen? Nieuwe, slimme technologie maakt het mogelijk de slag tot in detail te analyseren. Tijd v... Lees meer »

Fietsen tegen de tijd

Het menselijk lichaam is niet al te goed ontworpen voor een aerodynamische houding. Wel kun je jezelf een aantal zaken aanleren, waarbij het er vooral om draait het frontale oppervlak zo klein mogelijk te maken... Lees meer »

Triathlon hardware

Een triathlon bestaat uit drie sporten. Dat betekent automatisch meer spulletjes dan wanneer je één sport beoefent. Hier een overzicht van wat je zoal nodig zou kunnen hebben. Zou, want je kan natuurlijk ook ge... Lees meer »

Review: Wahoo Blue SC

De Wahoo Blue SC een eenvoudig te monteren, flexibele sensor. Door de dubbele verbindings mogelijkheid ANT+ en Bluetooth 4.0 is het leuk omdat je twee of meer apparaten kunt koppelen.

Trainen met een vermogensmeter

Trainen met een vermogensmeter is tegenwoordig niet alleen maar beschikbaar voor de professionals maar ook voor de serieuze, wedstrijdgerichte sporters. In de afgelopen jaren is er een duidelijk stijgende lijn ... Lees meer »

Train slim met je smartphone

Er zijn tegenwoordig een hele hoop applicaties op je smartphone (iPhone of Android) te downloaden die je uitstekend kunt gebruiken om je trainingen op te slaan, te monitoren of gewoon leuker te maken. Wat zijn ... Lees meer »

Getest: de SPIbelt

Een paar weken geleden werd ons de SPIbelt onder de aandacht gebracht. De SPIbelt - kort voor 'Small Personal Item belt' - is een innovatieve heupriem voor sporters/reizigers waarin men items als een mobiele te... Lees meer »

Training with Toys (3): Fins

In dit derde deel van Training with Toys gaan we in op het gebruik van zwemvliezen, ook wel flippers of ‘fins’ genoemd. Vaak zie ik mensen trainen met flippers die ze nu juist niet moeten gebruiken. Net als pad... Lees meer »

Training with Toys (2): Paddles

Een van de meest gebruikte en effectieve hulpmiddelen bij het zwemmen zijn de paddles. Er zijn paddles in diverse vormen en maten, maar welke gebruik je nu wanneer ? Hieronder een greep uit het aanbod toegelich... Lees meer »

Notubes mountainbiken

Om een of andere duistere reden wil Nederland maar niet aan het notubes mountainbiken. Terwijl je België en vele andere buitenlanden meewarig wordt aangekeken als je nog met binnenbanden rijdt, blijven wij Nede... Lees meer »