Gear

Fietsen tegen de tijd

Het menselijk lichaam is niet al te goed ontworpen voor een aerodynamische houding. Wel kun je jezelf een aantal zaken aanleren, waarbij het er vooral om draait het frontale oppervlak zo klein mogelijk te maken... Lees meer »
article placeholder

Triathlon hardware

Een triathlon bestaat uit drie sporten. Dat betekent automatisch meer spulletjes dan wanneer je één sport beoefent. Op deze pagina’s een overzicht van wat je zoal nodig zou kunnen hebben. Zou, want je kan natuu... Lees meer »

Review: Wahoo Blue SC

De Wahoo Blue SC een eenvoudig te monteren, flexibele sensor. Door de dubbele verbindings mogelijkheid ANT+ en Bluetooth 4.0 is het leuk omdat je twee of meer apparaten kunt koppelen.

Train slim met je smartphone

Er zijn tegenwoordig een hele hoop applicaties op je smartphone (iPhone of Android) te downloaden die je uitstekend kunt gebruiken om je trainingen op te slaan, te monitoren of gewoon leuker te maken. Wat zijn ... Lees meer »

Getest: de SPIbelt

Een paar weken geleden werd ons de SPIbelt onder de aandacht gebracht. De SPIbelt - kort voor 'Small Personal Item belt' - is een innovatieve heupriem voor sporters/reizigers waarin men items als een mobiele te... Lees meer »

Training with Toys (3): Fins

In dit derde deel van Training with Toys gaan we in op het gebruik van zwemvliezen, ook wel flippers of ‘fins’ genoemd. Vaak zie ik mensen trainen met flippers die ze nu juist niet moeten gebruiken. Net als pad... Lees meer »

Training with Toys (2): Paddles

Een van de meest gebruikte en effectieve hulpmiddelen bij het zwemmen zijn de paddles. Er zijn paddles in diverse vormen en maten, maar welke gebruik je nu wanneer ? Hieronder een greep uit het aanbod toegelich... Lees meer »

Notubes mountainbiken

Om een of andere duistere reden wil Nederland maar niet aan het notubes mountainbiken. Terwijl je België en vele andere buitenlanden meewarig wordt aangekeken als je nog met binnenbanden rijdt, blijven wij Nede... Lees meer »
article placeholder

Hoe trek je een triathlon wetsuit aan?

Een wetsuit is voor de meeste atleten een behoorlijke investering. Beschadiging tijdens een wedstrijd door toedoen van anderen is uiteraard nooit te voorkomen, maar met de juiste wijze van aantrekken kun je zel... Lees meer »