Thema's

Blessureleed, gedeeld leed

Blessures lijken de ‘worst nightmare’ voor elke sporter. Een combinatie van verschillende sporten kan uitkomst bieden bij het voorkomen en herstellen van blessures. Dus wat moet je doen en wat moet je vooral ni... Lees meer »

Fietsen tegen de tijd

Het menselijk lichaam is niet al te goed ontworpen voor een aerodynamische houding. Wel kun je jezelf een aantal zaken aanleren, waarbij het er vooral om draait het frontale oppervlak zo klein mogelijk te maken... Lees meer »

Zwemmersjeuk door buitenwater

Na een periode met tropische temperaturen is het buitenwater behoorlijk opgewarmd. Een probleem wat dan kan ontstaan, als gevolg van besmetting van stilstaand zoetwater, is zwemmersjeuk. Dit is een allergische ... Lees meer »

Voetproblemen (2)

Voetklachten komen veel voor bij triatleten. In het vorige nummer van Triathlon Sport zijn huid- en nagelklachten behandeld, in dit nummer komen klachten die worden veroorzaakt door botten, gewrichten, ligament... Lees meer »

Fit met vet

Lees een willekeurig artikel over voeding en sport en de borden pasta en de eiwitshakes vliegen je om de oren. Koolhydraten hebben we nodig als energiebron voor (intensieve) inspanning en eiwit zorgt voor de op... Lees meer »
article placeholder

Triathlon hardware

Een triathlon bestaat uit drie sporten. Dat betekent automatisch meer spulletjes dan wanneer je één sport beoefent. Op deze pagina’s een overzicht van wat je zoal nodig zou kunnen hebben. Zou, want je kan natuu... Lees meer »

Train eens wat anders

Zlatan is zo’n bijzondere voetballer omdat hij aan taekwondo deed, Dafne Schippers is sprinttopper dankzij haar scholing als zevenkampster en Jorien ter Mors is mede door haar shorttrackachtergrond succesvol in... Lees meer »

Fit de winter door

De winter is de periode om te herstellen van het afgelopen seizoen en om de basis te leggen voor het komende sportjaar. Transition vroeg hoofdcoach van de Nederlandse triathlonselectie Louis Delahaije en nation... Lees meer »