Avontuur

Avonturenboeken over vrouwen

Leestijd: 2 min

Tips, tricks en informatie, voor jou bij elkaar gezocht door de redactie van Transition. Ditmaal: de beste avonturenboeken over en door vrouwen.

 

 


Het zoutpad

EAN 9789460039409

Wat doe je als je je huis en al je spaargeld verliest en je grote liefde een ongeneeslijke ziekte blijkt te hebben? Raynor Winn besluit om samen met haar man Moth het meer dan duizend kilometer lange South West Coast Path langs de zuidkust van Engeland te gaan lopen. Het zoutpad is een inspirerend verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.

Lees


Wild

EAN 9781782394877

Nog een boek over een vrouw die haar wandelschoenen aantrekt. Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar leven: intens verdrietig om haar overleden moeder en haar scheiding. Impulsief besluit ze een voettocht van 1600 kilometer te maken, langs de kust van Mexico naar Canada. Alleen en onvoorbereid. Omdat ze niets meer te verliezen heeft. Heb je geen zin om te lezen? Dit boek is verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Lees


Bruut

EAN 9789493160408

Bruut is de fascinerende biografie van olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal. Zij verhuist als jong meisje met haar familie naar Frankrijk en verlaat op 13-jarige leeftijd haar ouderlijk huis om in Zuid-Frankrijk te gaan trainen bij Philippe Lucas; een coach die bekend staat om zijn meedogenloze trainingsregime. Sinds haar tienerjaren traint Sharon meer dan negentig kilometer per week. Het levert haar de olympische gouden medaille op in de 10 kilometer openwater zwemrace  in Rio de Janeiro.

Lees

 


Keerpunt Alaska

EAN 9789024588879

Jolanda Linschooten is avonturier, trailrunner, fotografe en auteur van verschillende boeken. Vlak na het overlijden van haar moeder vertrekt Jolanda naar Alaska, waar de natuur ongerept is – en onverbiddelijk. Wat volgt is een meeslepend verhaal dat alle zintuigen prikkelt. Ze trotseert ijzige gletsjers, uitgestrekte toendra’s en heeft een bijna-doodervaring in een kolkende rivier. In al deze levensbedreigende omstandigheden keert haar wereld zich binnenstebuiten. Het is de natuur die haar leert hoe ze haar leven weer moet oppakken.

Lees

 

 


Geen zee te hoog

EAN 9789022590270

Els Visser had in 2014 geen idee hoe een boottripje in Indonesië haar leven zou gaan veranderen. Het houten bootje zonk, de reddingsboot was te klein voor alle opvarenden en Els besloot om dan maar naar een eilandje – slechts een stipje aan de horizon – te zwemmen. De ramp, waarbij twee mensen het leven lieten, deed Els beseffen dat het leven kort is en dat je, als het even kan, je hart moet volgen.  Zo maakte ze in 2017 de switch van chirurg naar professioneel triatlete; een avontuur dat moet eindigen op het podium van de Ironman Hawaii.

Lees


 

Deel dit artikel


Marcia Jansen

Schrijft voor Transition over een breed scala aan onderwerpen, van gezondheid en training tot triathlon als lifestyle en interviews.

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het magazine.