Avontuur

Wisselzone:
Gear

Leestijd: 1 min

Tips, tricks en informatie, voor jou bij elkaar gezocht door de redactie van Transition.

 

 


Garmin

Timing

Het juiste slimme triathlon-horloge vinden lijkt best een gedoe. Wij hebben een paar af-wegingen voor je. Hoe lang moet de batterij het volhouden in GPS-mode? Wil je onderweg muziek luisteren via je horloge? Moeten er kaarten op staan om te navigeren of is een kruimelspoor voldoende? En hoe klein en licht moet het aan je pols zijn?

Koop

 


Functie voor vorm

Fiets

Weinig materiaal waar zoveel aan te vergapen valt als je fiets. Doe je (alleen) korte afstanden? Dan kom je met een racefiets en een ligstuur een heel eind. Is de lange afstand je doel? Dan is die triathlonbike of tijdritfiets waarschijnlijk waar jij naar op zoek gaat. Laat je niet alleen door kleur en specificaties gidsen. Functie gaat ook hier voor vorm! Goed advies inwinnen dus.

 


Coronaproof

Hometrainer+++

Als we iets geleerd hebben van trainen in lockdown en leven met de avondklok, dan is het dat fietsen thuis er voortaan gewoon bij hoort. Dan kun je maar beter een fiets kopen die ervoor gemaakt is.

Koop

 


Drijven of swingen

Wetsuit

Wetsuits heb je in veel prijscategorie├źn. Ook voor de kleinere beurs is er wat verkrijgbaar. Belangrijkste: ze houden je warm in het water. Ook belangrijk: je wilt er in het water prettig in bewegen. Ben je geen vis in het water, dan is een pak met dikke beenbekleding voor meer drijfvermogen een aanrader.

Koop

 


Met of zonder carbon?

Schoenen

Loopschoenen laat je het beste aanmeten. Toch zijn er ook dan smaakverschillen. Wil je wel of geen carbonplaat? Meer of minder demping? Lichte schoen of mag het ook wat zwaarder? En heb je veel stabiliteit nodig, of vang je het zelf op? Dan blijft de kleur natuurlijk nog over als breekpunt.

 

Technische hardloopschoenen

Foto door: Barbara Kerkhof

 


 

Deze wisselzone komt uit Transition Magazine #28

Deel dit artikel


Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het magazine.