Avontuur

Wisselzone

Leestijd: 1 min

Tips, tricks en informatie, voor jou bij elkaar gezocht door de redactie van Transition.

 

 


Beyond Human

Docu

“Triathlon is de zwaarste sport op aarde.” Die openingswoorden zetten de toon in Beyond Human: Triathlon Documentary, te zien op YouTube. De docu volgt drie toptriatleten op weg naar de Collins Cup: Sebastian Kienle, Lionel Sanders en Heather Jackson.

Bekijk

 


Beter slapen

Boek

“De Tour win je in bed”, zei Joop Zoetemelk ooit. Slapen is dus minstens zo belangrijk als trainen. Benieuwd hoe dat precies zit? En hoe jij aan een betere diepere slaap kunt werken? Wurm je dan eens door Het no-nonsense slaapboek van Steven Laureys.

Lees

 


Gravel meets triathlon

Event

Zwemmen, gravelbiken en traillopen: welkom in de nieuwe wereld van graveltriathlon. Afgelopen 23 oktober vond de tweede editie plaats van SGRAIL100, een event uit de koker van Jan Frodeno. Met Girona ben je verzekerd van een fraai decor.

Doe mee

 


“55.5km per hour average speed for the 180km ride from the fastest team. That’s 3km hour quicker than the fastest ever Tour the France stage longer than 100miles.”

Chris McCormack

Chasing 400

Docu

100 mijl hardlopen met flink wat hoogtemeters klinkt als een stevige ultrarun. Justin Kinner volbracht vier van deze uitdagingen in één zomer. In de YouTube-documentaire CHASING 400: The Grand Slam of Ultrarunning zie je zijn hoogte- en dieptepunten. Letterlijk en figuurlijk.

Bekijk

 

 


Fietskleding

Zij-instromer

Kennelijk is de markt voor fietskleding nog niet verzadigd. Merken als Protest en Zara lanceren een eigen lijn met fiets- en outdoorkleding. Zit jij er graag fancy bij op je zadel? Shoppen maar!

Shop

 

 


Verslaafd aan duursport

Boek

Dit boek beschrijft het sportieve levensverhaal van Kees Vaneman. Hij begon in 1969 als 17-jarige aan een stevige verslaving: duursport. Het begon met grote fietstochten in Europa en bracht hem uiteindelijk drie keer naar Hawaii en honderden andere wedstrijden en evenementen. Wat hij daarvoor moest doen (en laten), hoe hij het beleefde en de nodige anekdotes lees je in Verslaafd aan duursport.

Lees

 

 


Triathlon Mockery

Podcast

Triatleten Joe Skipper en Tom Oosterdijk duiken wekelijks in een onderwerp dat met triathlon te maken heeft en bespreken wedstrijdresultaten. Volg je ze ook al op Instagram @triathlonmockery?

Luister

 


 

Dit artikel komt uit Transition Magazine #29

Deel dit artikel


Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het magazine.