Avontuur

Transition Magazine

Leestijd: 2 min

Transition #27 is onderweg! Behalve de online trainingsspecial Beter Worden (heb je die al gecheckt?) is er dus ook weer een gedrukte editie. Met interviews, trainingsartikelen, tips voor lees-, kijk- en luistervoer, en veel fraai beeld van alles wat triathlon zo mooi maakt. Tijd voor een sneak preview.

 

Maya Kingma beleefde een bijzonder jaar. Een moeilijke start zonder de gedroomde aanloop naar Tokio en uiteindelijk een doorbraak in de internationale top in het sliertje raceseizoen dat er toch nog mocht zijn. Jeroen Kreule zocht haar op -binnen de toen geldende normen- en sprak haar uitgebreid over sport, studie en privéleven. Renée Tijdink verzorgde de fotografie.

Terugkeer

De organisatie van de Swimrun Lauwersoog had haar zaakjes coronatechnisch netjes op orde. Binnen al die maatregelen konden de deelnemers genieten van een groot avontuur in het voor velen zo onbekende natuurgebied Lauwersmeer. Thomas Sijtsma sprak met deelnemers en de organisator en breekt een lans voor zowel de swimrunsport als het natuurgebied vlakbij de Waddenzee.

Wilfried Weekers is niet iemand die graag in de schijnwerpers staat. Als voorzitter van Stadstriathlon Weert organiseerde hij met een vrijwilligersorganisatie het EK 2019 en Weekers was na deze klus nog niet klaar. Hij tekende bij als voorzitter en blikt vooruit op de jaren die gaan komen. Ook nu zijn er nog voldoende ambities. In de rubriek Spotlight brengen we trouwens een ode aan alle organisatoren die het afgelopen jaar aandurfden om een evenement te organiseren. Dank daarvoor. Veel dank!

Ga je van superschoenen harder lopen? Barbara Kerkhof ging op onderzoek uit en verzorgde ook de fotografie. Marcia Jansen sprak met Yvonne van Vlerken over ‘hormoonpower’ en schreef het artikel dat Yvonne het liefst al aan het begin van haar triathloncarrière aan elke vrouw had willen laten lezen.

 

Verder in dit nummer

  • Tokio Calling met Rachel Klamer
  • In Hoopvol naar 2021 een serie portretten van…. jullie!
  • Frank Huisman helpt je om de zwemtechniek te verbeteren. Ook online kun je hiermee aan de slag.
  • Iedereen aan de allergie? En wat is het verschil met intolerantie? Miriam van Reijen legt het uit in de voedingsrubriek.
  • Bondsvoorzitter Wim van Oijen steekt ons een hart onder de riem.
  • De Meetrainer belde met GVAV Rapiditas uit Groningen.
  • In Versus een dilemma over hijgen of zwijgen.
  • De Wisselzone bevat als altijd tips voor leesvoer, podcasts en andere dingen om jouw sport nog beter te volgen

Online lees je nog meer! Heb jij de trainingsspecial Beter Worden al ontdekt?


 

Transition Magazine #27 verschijnt vrijdag 18 december 2020.
Nog geen abonnee? Meld je aan!

 

Deel dit artikel


Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het magazine.