Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Paratriatleten in actie in WPS Iseo

Voor de paratriatleten staat zaterdag in het Italiaanse Iseo de tweede race meetellend voor de World Paratriathlon Series (WPS) op het programma. Bondscoach Bas de Bruin is met vier atleten – Jetze Plat, Geert ... Lees meer »

Klamer en Van der Stel favoriet in Holten

Zeventien Nederlandse atleten komen zaterdag in actie in de ETU European Cup-race tijdens de 34e editie van Triathlon Holten. Rachel Klamer en Marco van der Stel, die respectievelijk met nummer één en twee van start gaan, behoren tot de favorieten voor het pod... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 25

De triathlon van Oud Gastel is opnieuw gewonnen door Sven Strijk. Beste vrouw was Pleuni Hooijman. Met overmacht was Strijk voor de vijfde keer inmiddels de sterkste in het West-Brabantse. Omar Brons pakte de t... Lees meer »
Jelle Geens en Summer Cook - ITU World Cup Antwerpen 2018 (foto Tommy Zaferes)

Nederlanders niet vooraan in World Cup Antwerpen

ANTWERPEN (BEL) – De Belgen waren baas in eigen huis bij de World Cup triathlon in Antwerpen. Jelle Geens won in de fotofinish van Kiwi Tayler Reid en Marten van Riel werd vierde. Summer Cook was bij de vrouwen de beste met de Belgische Claire Michel op een ze... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 24

Dit weekend was met tien evenementen op de kalender één van de drukste van het seizoen. Op en rond het race-circuit van Zandvoort vond dit weekend de eerste Grand Prix Triathlon plaats. De triathlon van zaterda... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 23

Een week na Nieuwkoop was Huizen sportieve revanche voor Milan en Omar Brons; ze pakten er goud en brons, met tussen hen in Steff Overmars. Milan domineerde de wedstrijd en was al bij het zwemmen samen met zijn broer los van het veld. Daarna trok hij solo verd... Lees meer »
Rachel Klamer - WTS Leeds 2018 (foto Janos M. Schmidt / ITU)

Rachel Klamer vierde in WTS Leeds

LEEDS (GBR) – Rachel Klamer kwam zondag in Leeds weer dichtbij haar topvorm waarin ze twee maanden geleden de openingswedstrijd in de strijd om het WK in Abu Dhabi won. In de vierde wedstrijd van de World Triat... Lees meer »

Jorik van Egdom wint ETU-Cup triathlon Weert

WEERT - Zondag vond in Weert de generale repetitie voor het EK triathlon volgend jaar plaats, met winst voor Jorik van Egdom. De Veenendaler was na een achterstand van een halve minuut bij het zwemmen toch snel aangesloten bij het peloton van uiteindelijk vijf... Lees meer »

Deel ploeg Multisport Festival Denemarken bekend

Een deel van de Nederlandse ploeg die gaat deelnemen aan het Multisport World Championships Festival in Denemarken is bekend. Tijdens het Multisport Festival in Fyn strijden atleten in verschillende disciplines van de triathlonsport om de wereldtitels. Bondsco... Lees meer »

Scheltinga en Honkoop kampioenen halve triathlon

NIEUWKOOP – Evert Scheltinga is er vandaag in Nieuwkoop in geslaagd de nationale titel halve triathlon te veroveren. Anders dan in voorgaande NK’s bleef Scheltinga geduldig wachten op zijn kans. Zo kwam hij weliswaar als derde uit de Nieuwkoopse plassen, maar ... Lees meer »

Sneak preview Transition #15

Vandaag verschijnt Transition editie vijftien, het lifestyle ledenblad van de Nederlandse Triathlon Bond. Het seizoen is begonnen, dus veel frisse lente-platen, mooie verhalen en achtergronden die tot nadenken stemmen. \\\\\\\\\\\\ Rani Škrabanja combineert ... Lees meer »

Dat aardige jurylid

Onze sport groeit al jaren. Meer triatleten, nieuwe verenigingen meer en grotere wedstrijden. Allemaal mooi, maar zonder inzet van officials hebben al die mensen geen veilige wedstrijden om aan deel te nemen. A... Lees meer »

Maurits Morsink weer op het podium bij World Cup

DORNEY LAKE (GBR) - Amper drie weken na zijn eerste World Cup zege in het Spaanse Aguilas, stond Maurits Morsink afgelopen weekend weer op het podium. In het Britse Dorney Lake moest hij alleen de huidige Olympisch en wereldkampioen Andrew Lewis - die een thui... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 21

De triathlon van Hengelo werd gewonnen door twee vijftigplussers nota bene: Johan Neevel en streekfavoriete Dorothé Vrieze waren de jonkies te snel af. De triathlon van Maastricht ging naar de Belg Joery Wouter... Lees meer »

Erik-Simon Strijk achtste in Ironman Lanzarote

LANZAROTE (ESP) – De Ironman van Lanzarote is gewonnen door de Italiaan Alessandro Degasperi. Het was zijn tweede zege in deze race. De Spanjaard Ivan Rana werd tweede voor oud-wereldkampioen Cyril Viennot uit Frankrijk. Degasperi domineerde de race.De Ne... Lees meer »