Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Rachel Klamer - WTS Edmonton 2017

Rachel Klamer zesde in WTS Edmonton

EDMONTON (CAN) - De World Triathlon Series manche in Edmonton is zaterdag gewonnen door Mario Mola en Flora Duffy. Voor de Bermudese was het inmiddels haar vierde WTS-zege op rij dit seizoen. De jonge Amerikaan... Lees meer »
Frederik van Lierde - Ironman France 2017

Frederik van Lierde pakt Nice voor de vierde keer

NICE (FRA) - Hij kwam alleen voor de winst, en dat was ook precies wat hij deed. Voor de vierde keer inmiddels alweer. Na zijn drie zeges op rij tussen 2012 en 2014 pakte de Belg Frederik van Lierde opnieuw de winst in de Ironman van Nice. Aan de streep had hi... Lees meer »
World Cup Tiszaujvaros 2017 (foto Janos Schmidt ITU)

Maaike Caelers is terug on top

TISZAUJVAROS (HUN) – Maaike Caelers is weer helemaal terug in internationale competitie. Vandaag onderstreepte ze dat met een derde plaats in de World Cup race in Tiszaujvaros waar ze in de eindsprint nipt het brons pakte, op slechts zes seconden van de overwi... Lees meer »

Clubteams klaar voor EK in Banyoles

BANYOLES (ESP) - Triathlonverenigingen Hellas Utrecht, TC Twente uit Enschede, Kijani uit Geldermalsen en het juniorenteam van TV Almere maken zich op voor het Europees kampioenschap mixed teamrelay zondag in h... Lees meer »

Superleague Triathlon komt naar Engeland

De Superleague Triathlon is terug. In september maakt de Australische formule voor het eerst de oversteek naar Europa, met een weekend vol races op het Engelse kanaaleiland Jersey op 23 en 24 september, slechts een week na de Grand Final van de WTS in Rotterda... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 28

De Suydersee triathlon in Urk werd zaterdag gewonnen door Han Peter Lucas en Marjan Andringa-van der Woude. Op zondag ging men rond de Willem-Alexander Roeibaan verder met dag twee van de 010 Triathlon. Na alle... Lees meer »

Rachel Klamer tiende in Hamburg

HAMBURG (GER) – De absolute topvorm om straks voor eigen publiek op de WK-finale in Rotterdam te schitteren ontbeert Rachel Klamer nog. Zaterdag werd ze in de vijfde wedstrijd om de World Triathlon Series, waar... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 27

De triathlon van Utrecht, in en om de Strijkviertelplas, werd een prooi voor Leo Gödde en Conchetta Pichierri. Andy Koolmees en Joyce Caro pakten er de sprintafstand.In Wormerland had de ploeg van Dennis Lo... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 26

De halve triathlon van Didam ging zaterdag naar Diederik Scheltinga en Carla van Rooijen. Als een van de andere programmadelen stond ook het NK voor masters over de olympische afstand op het wedstrijdprogramma.... Lees meer »

De Vries tweede op de Muur van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN – Ook België heeft sinds vandaag een Challenge triathlon. In Geraardsbergen wonnen de Canadees Trevor Wurtele en de Belgische Tine Deckers de primeur. Beste Nederlandse was Sarissa de Vries op een tweede plaats, op vijf minuten na Deckers. Na he... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 25

In Zeewolde vocht Rutger Duursma een boeiend duel uit met Guido Kwakkel. Annemarie Rustenburg boekte een eenvoudigde zege. De wedstrijd in de 2eDivisie Noord ging naar Ricardo Schoten (Save Me/Trivana Weesp), voor Tim Hezemans en Oscar Torrez Fernandez van Tri... Lees meer »