Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Weekend Wrap-up: week 18

Het EK duathlon middenafstand viel dit jaar jammer genoeg samen met het NK over de sprintafstand. Op de Europese titelstrijd in het Deense Vejle behaalde Marina van Dijk een uitstekende derde plaats. De Amersf... Lees meer »

Cremers en Heerink nationaal kampioenen duathlon

HOOGERHEIDE – Thomas Cremers en Jony Heerink zijn vandaag, in het bloedhete Hoogerheide, nationaal kampioen duathlon geworden. Zij legden het parcours op en rond de Brabantse Wal en de trap, bekend van de Grote Prijs Adrie van der Poel het snelst af. Voor de 2... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 17

In de Volcano triathlon van Lanzarote werd de op het Canarische eiland woonachtige Tessa Kortekaas knap tweede tussen de profs. Ze hoefde alleen de Britse Alice Hector voor te laten gaan, maar eindigde wel ruim... Lees meer »

Ironman Texas schrijft geschiedenis

WOODLANDS (USA) - In de Ironman van Texas werden zaterdag buitengewoon snelle tijden gerealiseerd, al zijn tijden in triathlon lastig vergelijkbaar. Maar wel een unicum was dat er zo veel snelle tijden werden g... Lees meer »
Maya Kingma - WTS Triathlon Bermuda 2018 (foto Wagner Araujo / ITU)

Flora Duffy voor eigen publiek niet te houden

HAMILTON (BER) – Het zou al te knap geweest zijn, twee zeges op rij voor Rachel Klamer in de World Triathlon Series, de reeks wedstrijden om de wereldtitel. Maar op Bermuda liet Flora Duffy zien waarom zij de beste van de wereld is. In haar thuisstad Hamilton... Lees meer »

Yvonne van Vlerken neemt revanche op Gran Canaria

MOGAN (ESP_ – Alleen kilometervreters als Yvonne van Vlerken draaien hun hand niet om voor elke week een halve of hele triathlon. Werd ze vorige week nog ietwat teleurstellend vierde in de Challenge van Rome, dit weekeinde revancheerde The Flying Blonde Girl z... Lees meer »

Weekend wrap-up: week 15

NAPA VALLEY (USA) - Derk de Korver won dit weekeinde de halve triathlon van Napa Valley. De wedstrijd maakt deel uit van de zogeheten HITS-series, een kleiner circuit dan bijvoorbeeld Challenge of Ironman. De K... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 14

Van bijzondere allure was de winst van Rob Barel op de Triathloon. Daar wordt het zwemonderdeel van de triathlon al 21 jaar vervangen door het kanovaren. Bijzonder omdat Barel sinds drie maanden zestig jaar is en nog niet eerder een zestigplusser de overall wi... Lees meer »

Rachel Klamer schrijft geschiedenis in Abu Dhabi

ABU DHABI (VAE) - Rachel Klamer heeft vandaag in het regenachtige Abu Dhabi de eerste World Triathlon Series-race van het seizoen op haar naam geschreven. De 27-jarige triatlete is de eerste Nederlandse die in de geschiedenis sinds het ontstaan van de wedstrij... Lees meer »