Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Weekend wrap-up: week 4

Op het wereldkampioenschap wintertriathlon in het Roemeense Cheile Gradistei veroverde de Rus Pavel Andreev zijn zesde wereldtitel. Voor zijn landgenote Yuria Surikova was het haar tweede regenboogtrui op de lo... Lees meer »

Ook Evert Scheltinga op podium halve triathlon

BUFFALO CITY (RSA) – De triathlonbroers Scheltinga waren de afgelopen dagen al meteen succesvol in de eerste triathlons van 2018. Diederik was vrijdag op de halve Israman goed voor een tweede plaats vrijdag, vandaag voegde jongere broer Evert daar een derde pl... Lees meer »

Diederik Scheltinga tweede op Israman

EILAT (ISR) - Diederik Scheltinga is vrijdag in Eilat als tweede geëindigd op de halve afstand van de Israman. De oudste van de vier Scheltinga's was inmiddels voor de vierde keer naar Eilat afgereisd. Na een v... Lees meer »
Rob Barel - Nice 1992 (foto Richard Holstein)

De eeuwige nummer één wordt 60 jaar

Vandaag mag Rob Barel zijn zestigste verjaardag vieren. Hij luistert het kroonjaar op met prestaties, die nog altijd doen denken aan de jonge jaren van de Meester. Plek 28 tussen de professionals in de Ironman van Nice. Winnaar van zijn leeftijdsgroep, met ove... Lees meer »

Bas Diederen uitgevallen in Mar del Plata

MAR DEL PLATA (ARG) - Bas zijn laatste optreden van het seizoen heeft niet gebracht wat hij er van verwachtte. Tijdens de marathon moest de Limburger uitstappen, nadat hij in zevende positie van de fiets kwam. "Mijn lichaam kon niet omgaan met mijn ambitie. He... Lees meer »

Marco van der Stel tweede in Marokko

DAKHLA (MOR) – Het seizoen was ook voor Marco van der Stel lang en zwaar, maar de triatleet kreeg gisteren in het Marrokaanse Dakhla een fraai seizoenseind. In de African Cup Triathlon van Dakhla eindigde hij a... Lees meer »

Rahel Bellinga vijftiende in Bahrain

BAHRAIN – Rahel Bellinga is dit weekeinde vijftiende geworden op de Ironman 70.3 in het oliestaatje Bahrain. In een topveld kwam de Soestse atlete 48 minuten na de Britse winnares Holly Lawrence over de finish. In de aanloop naar de wedstrijd ondervond Belling... Lees meer »

Transition #12 Sneak Preview

Vrijdag verschijnt Transition editie twaalf, het lifestyle ledenblad van de Nederlandse Triathlon Bond. Wij laten je alvast even voorgenieten van deze extra dikke eindejaarsspecial. \\\\\\\\\\\\ Met het thema... Lees meer »
Laguna Phuket Triathlon

Yvonne van Vlerken derde in Phuket

LAGUNA PHUKET (THL) - Voor Yvonne van Vlerken is het seizoen 2017 nog allesbehalve over. Ze werd gisteren in Arnhem nog uitgeroepen tot triatlete van het jaar 2017, voor de vijfde keer inmiddels. Maar ze moest de uitreiking van de 'Thea Sybesma Award' aan zich... Lees meer »
Gwen Jorgensen - WTS Abu Dhabi 2015 (photo Janos Schmidt/ITU)

Gwen Jorgensen stapt over naar marathon

Olympisch kampioene en tweevoudig wereldkampioene Gwen Jorgensen maakt na bevallen te zijn van haar eerste kind een comeback, maar niet meer in de triathlonsport. Ze zoekt een nieuwe uitdaging en heeft haar doel gesteld op een medaille in de Olympische maratho... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 44

ALCUDIA (ESP) – Een hele triathlon maar dan elk onderdeel op drie opeenvolgende dagen. Dat is de nieuwe formule van het Long Course Weekend op het Spaanse Mallorca. In Wales wordt het al een paar jaar gedaan, o... Lees meer »

Belgische winst in laatste World Cup

MIYAZAKI (JAP) – Marten van Riel heeft vandaag de laatste World Cup triathlon van het seizoen in Miyazaki op zijn naam geschreven. De Belg, vorig jaar goed voor een zesde plaats op de Olympische Spelen, klopte de Spanjaard Vicente Hernandez in de eindsprint. H... Lees meer »