Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Zij kleurden 2018…

2018 was in veel opzichten een mooi triathlonjaar. Moeilijk om daar de hoogtepunten uit te kiezen en dat gaan we dan ook niet doen. Wel delen we graag nog een aantal portretten die eerder in Transition zijn ver... Lees meer »

Ironman 5150-wedstrijden in Maastricht en Hoorn

Na het schrappen van de wedstrijd over de lange afstand in Maastricht, kunnen triatleten in 2019 toch nog terecht voor een Ironman-evenement in de Limburgse hoofdstad. In 2019 en 2020 zijn er races over de olympische- en sprintafstand en de bedoeling is om in ... Lees meer »

Transition #18 sneak preview

Het seizoen is afgelopen en hopelijk geniet jij heerlijk van je off-season. In Transition #18 helpen we je daarbij een handje, met lekker winters leesvoer, afgewisseld met warme zonnige gedachten. Verschijnings... Lees meer »

Programma Teamcompetities 2019 bekend

Tijdens het jaarlijkse NTB-congres op Papendal is het schema van de Teamcompetities 2019 bekend gemaakt. Ronde 1, 2 en 3 van het seizoen worden in 2019 door de vijf divisies – Eredivisie tot en met 4eDivisie - gezamenlijk afgewerkt. De Superdagen maken deels p... Lees meer »

Tri-Ambla wordt XTERRA Netherlands

AMELAND - Na een afwezigheid van vijftien jaar keert XTERRA terug in Nederland. Het wereldwijde crosstriathlon-circuit strijkt volgend jaar neer op Ameland. Daar wordt in het weekeinde van 14 en 15 september de... Lees meer »

XTERRA Worlds: Rom Akerson en Lesley Paterson

KAPALUA-MAUI (USA) - Een verrassing bij het XTERRA World Championship op Maui dit jaar. Darkhorse Rom Akerson wist de wedstrijd te winnen, voor kleppers als Josiah Middaugh, drievoudig winnaar Ruben Ruzafa en titelverdediger Bradley Weiss. Bij de vrouwen ging ... Lees meer »

Tweede titel voor Tim Van Hemel op Ibiza

Tim van Hemel veroverde deze week tijdens het EK Multisports op Ibiza al de Europese titel op het EK duathlon en snelde donderdag nogmaals naar de winst op het EK crosstriathlon. Joep Staps was met zijn 27e plaats de beste Nederlander in het eliteveld.Van ... Lees meer »

Zilver voor Sophie van der Most op Ibiza

Sophie van der Most heeft op Ibiza, net als op het WK eerder dit jaar, een zilveren medaille veroverd op het EK duathlon voor neosenioren (U23). Joey van ’t Verlaat en Maaike Telkamp grepen bij de junioren net naast de medailles.Van der Most was met haar z... Lees meer »

Fun Facts Ironman Hawaii

Een recordaantal van om en nabij de 2500 atleten staat vandaag aan de start van de veertigste Ironman Hawaii. Wat begon als een weddenschap, groeide uit tot het meest iconische duursportevenement ter wereld. Vlak voor de start van de jubileumeditie zetten we n... Lees meer »

How to Watch Ironman Hawaii

Is het je niet gelukt om je te kwalificeren voor de jubileumeditie van de Ironman op Hawaii? Gelukkig hoef je vanuit Nederland ook niets te missen. Je moet er wel wat uithoudingsvermogen voor hebben en wat slaa... Lees meer »

TC Twente 14e, Hellas 16e bij EK voor clubteams

LISSABON (POR) - Bij het EK voor clubteams zijn TC Twente en Hellas als veertiende respectievelijk zestiende geëindigd. De winst in de mixed team-relay ging naar Poissy Tri, die landgenoot Metz voorbleef. Titelverdedigers en thuisploeg Sport Lisboa (met Katie ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 38

In het eerste echt herfstige weekend van dit jaar stonden er nog twee races in Nederland: Zwolle en Alphen aan den Rijn.In Zwolle ging de winst naar Matthijs Künzel, die op het lopen de winst naar zich toe ... Lees meer »
Team Kijani in Lille (foto Marc de Kort)

Koude Battle der Lage Landen in Lille

Dat de herfst in Nederland is begonnen, werd dit weekend duidelijk. Ook bij onze zuiderburen bleek het zondag hard te regenen. Zware regenbuien, een lage temperatuur en de nodige wind zorgden voor een gure eerste editie van de ‘Battle der Lage Landen’. Plaats ... Lees meer »