Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Weekend Wrap-up: week 44

ALCUDIA (ESP) – Een hele triathlon maar dan elk onderdeel op drie opeenvolgende dagen. Dat is de nieuwe formule van het Long Course Weekend op het Spaanse Mallorca. In Wales wordt het al een paar jaar gedaan, o... Lees meer »

Derk de Korver tweede in Ironman Florida

PANAMA CITY (USA) – Drie weken geleden nam hij nog deel aan de Ironman Hawaii, waar hiij 51e werd en snelste Nederlander na paratriatleet Jetze Plat. Vandaag, zaterdag, deed Derk de Korver al weer z’n volgende Ironman. In de age-group only Ironman van Florida ... Lees meer »

Belgische winst in laatste World Cup

MIYAZAKI (JAP) – Marten van Riel heeft vandaag de laatste World Cup triathlon van het seizoen in Miyazaki op zijn naam geschreven. De Belg, vorig jaar goed voor een zesde plaats op de Olympische Spelen, klopte ... Lees meer »

Donald Hillebregt 25e in Tongyeong

TONGYEONG (KOR) - In de World Cup triathlon van Tongyeong reikte Donald Hillebregt vandaag tot een 25e plaats. De Hillegommer kon bij tot aan het lopen mee in een grote groep, maar kon het looptempo van de snel... Lees meer »

Cody Beals pakt tweede editie Challenge Aruba

ARUBA - Ook op Aruba was vandaag een Challenge wedstrijd. De tweede editie van Challenge Aruba werd gewonnen door de Canadees Cody Beals. Andy Potts was een week na zijn zevende plaats op Kona al weer voldoende hersteld om een tweede plaats in de wacht te slep... Lees meer »

Zesendertig Nederlanders aan start Ironman Hawaii

Een recordaantal van meer dan 2400 deelnemers, uit in totaal 66 landen, doet zaterdag mee aan het wereldkampioenschap Ironman op Hawaii. Nederland komt met zesendertig atleten aan de start in Kona, onder wie paralympisch kampioen Jetze Plat. De beste triat... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 39

De laatste Nederlandse triathlon van het seizoen 2017, de Bosbaantriathlon in Amsterdam, is zaterdag gewonnen door Davy Heijsteeg. Hij klopte zijn 35 jaar oudere plaatsgenoot Frans van Heteren met 18 seconden. ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 38

In de World Cup in het Spaanse Huelva kwam Maaike Caelers tot een veertiende plaats. Bij de mannen was Marco van der Stel beste Nederlander op een 27e plaats. De winst ging naar Justus Nieschlag en Vendula Frintova.Sterk was het optreden van de pas 17-jari... Lees meer »

ITU WK Rotterdam verkennen

Aankomend weekend is Rotterdam voor even de triathlonhoofdstad van de wereld, als het WK en de WTS Grand Final naar de Maasstad komen. Nooit eerder was Nederland gastheer van het ITU-WK, en met meer dan 4.000 deelnemers wordt het ook een numeriek ontzagwekkend... Lees meer »