Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Jorik van Egdom - ETU Triathlon Rotterdam 2016 (foto Tim Buitenhuis)

Jorik van Egdom favoriet in ETU-Cuprace Weert

De Stadstriathlon in Weert is zondag voor het tweede jaar op rij het strijdtoneel voor een ETU Cup-wedstrijd. Elf Nederlanders komen aan de start van de elitewedstrijden in Limburg. Jorik van Egdom, de wereldkampioen bij de neosenioren, is de grote favoriet vo... Lees meer »

Woerden gewonnnen door Scholten en Zeekant

WOERDEN – De 33e editie van de triathlon van Woerden is gewonnen door Ricardo Scholten en Marijke Zeekant. De huisarts uit Weesp - die vorig jaar nog naar Hawaii ging - lag na het zwemmen in de Singel nog bijna drie minuten achter op Boris Kock. Veteraan Frans... Lees meer »

Tim Don magistraal in Ironman Brazilië

FLORIANOPOLIS (BRA) - Tim Don noteerde zondag de tweede snelste tijd ooit bij de Ironman Brazilië. Met zijn tijd van 7:40:23 was hij een kleine vijf minuten langzamer dan Jan Frodeno vorig jaar in Roth. De wereldkampioen van 2006 op de korte afstand had aan de... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 21 (1)

In verband met Hemelvaartsdag al een extra wrap-up. Op de eerste dag van het (voor de meesten althans) dubbel lange weekend stonden drie wedstrijden geprogrammeerd.De eerste editie van de nieuwe triathlon ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 20

De UT-triathlon van Enschede werd gewonnen door Bert van Veen en Joyce Caro. Even verderop in Markelo ware Jelle van Lanen en Marije Dankelman de snelsten in de Hof van Twente triathlon. In Heerenveen ging de winst in de triathlon eenvoudig naar Pim Venderbos... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 19

In Gorinchem werd voor het eerst in jaren weer een triathlon georganiseerd. In de geheel nieuwe Merwede triathlon werd gezwommen in het Caribabad, om met de fiets vervolgens de Merwedebrug over te steken en ter... Lees meer »

Erik-Simon Strijk negende in IM 70.3 Mallorca

MALLORCA (ESP) – In de halve Ironman op Mallorca is Erik-Simon Strijk zondag op een negende plaats geëindigd. Hij moest zeventien minuten toegeven op de Britse winnaar David McNamee, die al bij het zwemmen als eerste uit het water kwam. Op het fietsonderdeel w... Lees meer »
WTS triathlon Yokohama (foto Delly Carr / ITU)

Triatleten krijgen voorproefje van Tokyo 2020

Yokohama is de locatie van de derde wedstrijd uit de World Triathlon Series. Ook de tweede ronde van de ITU World Paratriathlon Series vindt dit weekend plaats in de stad aan de rand van Tokyo. Atleten werden op het vliegveld welkom geheten met “Welcome to Tok... Lees meer »