Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Belgen heersen in tweede manche RBR-series

GEEL (BEL) - Na Hilversum werd in Geel de tweede duathlon in de nationale Run-Bike-Run Series gehouden. De zege bleef in Belgische handen: Tim van Hemel greep de winst voor duatleten Glen Laurens en Sander Heemeryck. Niels te Pas van TC Twente was op een vierd... Lees meer »

Weekend wrap-up: week 12

Met een vijfde en zesde plaats in de eerste ETU-cup wedstrijd in Las Palmas bewezen Marco van der Stel en Menno Koolhaas dichterbij de Europese top te geraken. Het duo verloor een dikke minuut op winnaar de Azerbedjaan Rostislav Pevtsov. Bij de vrouwen was het... Lees meer »

Challenge kondigt nieuwe wedstrijd aan: Rome

ROMA (ITA) - De Challenge Family weet de laatste tijd een aantal iconische locaties aan zich te binden. Na Venetië, IJsland en Geraardsbergen kondigden ze vandaag een nieuwe wedstrijd onder hun label aan: Rome.De Challenge Roma 753 is in meerdere opzichten... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 11

Naast de TVH Run-Bike Run in Hilversum was er dit weekend nog een tweede wedstrijd op eigen bodem. Was het fietsonderdeel in Hilversum op de weg, in Alphen aan den Rijn bleven de deelnemers in het veld voor cro... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 10

Solleveld en Gorter winnen in Waalwijk WAALWIJK - Christiaan Solleveld en Laura Gorter waren vandaag in de bossen van Waalwijk niet te stuiten. Ze wonnen met meer dan twee minuten voorsprong de Maresia-crossduathlon.In de achtttiende editie van de zwem... Lees meer »
Rachel Klamer in kopgroep - WTS Abu Dhabi 2017 (foto Janos Schmidt ITU)

Klamer vierde in eerste WTS-race Abu Dhabi

ABU DHABI (VAE) – In de eerste wedstrijd om de wereldtitel voor dit seizoen is Rachel Klamer als vierde geëindigd. Ze leverde daarmee meteen een topprestatie in een seizoen waarin voor de Nederlandse toch veel op het spel staat. Het mag dan een post-Olympisch ... Lees meer »
Gwen Jorgensen - WTS Abu Dhabi 2015 (photo Janos Schmidt/ITU)

Vier Nederlanders bij opening WTS in Abu Dhabi

ABU DHABI (VAE) - De World Triathlon Series van dit jaar staan voor Nederland geheel in het teken van de Grand Final in Rotterdam, waar half september de wereldtitels verdeeld worden. In Abu Dhabi vindt vrijdag en zaterdag de eerste van negen rondes plaats. Vi... Lees meer »
Podium XTERRA SA 2017

Rachel Klamer derde in XTERRA South Africa

GRABOUW (RSA) - De XTERRA South Africa cross triathlon werd dit weekend gewonnen door niet-specialist Richard Murray. De Zuid-Afrikaanse partner van Rachel Klamer bleef zijn landgenoten die zich wel toeleggen op de crosstriathlons voor. Wereldkampioene Flora D... Lees meer »

Transition #7 Sneak Preview

Vanaf vrijdag brengt Tante Pos alweer het zevende nummer van Transition, het magazine van de Nederlandse Triathlon Bond, bij je thuis.Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is de Hel van Kasterlee altijd een koude bedoening. Maar daarom niet minder uitdag... Lees meer »

Belgen opnieuw superieur in Etten-Leur

ETTEN-LEUR – Opnieuw waren de Belgische crossduatleten heer en meester op de crossduathlon van Etten-Leur. Nadat in 2009 de latere profwielrenner Brian Bulgac voor het laatst won, ging de zege steevast naar een... Lees meer »
Richard Murray - ITU World Cup Cape Town 2017 (foto Greg Beadle ITU)

Rachel Klamer vierde in Zuid-Afrikaanse World Cup

WINDHOEK / KAAPSTAD (RSA) – Rachel Klamer is het post-Olympische seizoen goed begonnen. Ze werd vanmiddag vierde in de eerste World Cup triathlon van 2017. In het Zuid-Afrikaanse Cape Town lag ze de hele race rond die positie. De wedstrijd werd gewonnen door d... Lees meer »