Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Hoe extremer hoe beter

Neem voor de zekerheid een dikke trui mee, mailt Karin Sloove een paar dagen voor het gesprek met haar en haar vriend Onno de Boer. “Het is bij ons thuis standaard 17 graden.” Karin sluit de zin af met een smiley. De waarschuwing komt een beetje vreemd over. A... Lees meer »

12 tips voor een goede nachtrust

Naast hard en gericht trainen is goed en voldoende slapen van groot belang voor een sporter om optimaal te kunnen presteren. Spierherstel en -opbouw vinden bijvoorbeeld voornamelijk tijdens de slaap plaats; giftige stoffen worden dan uit het lichaam verwijderd... Lees meer »

Tokio calling: Sander Verheuvel

Tokio 2020 komt razendsnel dichterbij en de kwalificatieperiode is in volle gang. Sander Verheuvel weet al zeker dat hij van de partij is in Japan. Na de Paralympische Spelen in Rio is hij volgend jaar official tijdens de Olympische triathlon in Tokio. Vier j... Lees meer »

Vallen & opstaan

In één jaar tijd toewerken naar een Ironman, zonder triathlonervaring. Klinkt als gekkenwerk. Maar Ruben den Hartog heeft een duidelijk doel voor ogen. Zijn race draait straks niet om hem, maar om Jochem. Zijn vriend die drie jaar geleden op 20-jarige leeftijd... Lees meer »

Zie je in de waterkeet

Zwemmen, fietsen, lopen en misschien nog wat kracht of yoga… je kunt het allemaal op eigen houtje doen of je aansluiten bij een vereniging. Met ruim 130 triathlonclubs in Nederland zit er vast één bij jou in de... Lees meer »

Transition #21 sneak preview

Juni is een zomerse maand en dat zie je duidelijk terug in jouw triathlonmagazine! Transition #21 is onderweg. Verschijningsdatum: 28 juni 2019. \\\\\\\\\\\\ Malta is een eiland waar het bijna altijd goed toeven is. Cultuursnuivers en strandliefhebbers kunne... Lees meer »

Weert wordt groots

Duizenden triatleten trekken tussen 29 mei en 9 juni 2019 naar Limburg voor het EK triathlon of een van de andere races in twee volle wedstrijdweekends. En natuurlijk valt er ook daarnaast heel veel te zien en te beleven. Wie sjoen os Limburg is. Recreatiemog... Lees meer »

Transition #20 sneak preview

De lente is begonnen en Pasen komt eraan. Tijd voor de nieuwste editie van jouw favoriete triathlonmagazine! Transition #20 is onderweg. Verschijningsdatum: 19 april 2019. \\\\\\\\\\\\ Daan de Groot weet het ... Lees meer »

Podium in Zofingen als doel

Nationaal kampioen duathlon Daan de Groot is een relatieve nieuwkomer in de triathlon- en duathlonsport. De Groot ambieerde een carrière als profwielrenner voordat hij de overstap maakte naar combiduursport. Ti... Lees meer »

Samen ‘de puzzel leggen’

Ze worden vaak in één adem genoemd: Omar en Milan Brons. De twee broers, die tot de betere triatleten van ons land behoren, staan vaak samen aan de start van een wedstrijd en zijn aan elkaar gewaagd. Alhoewel… Milan is op het moment net iets sterker. Het maakt... Lees meer »

Dertiende plek voor Klamer in Abu Dhabi

TeamNL triathlon is er in de openingswedstrijd van de World Triathlon Series 2019 in Abu Dhabi niet in geslaagd topklasseringen te bemachtigen. Rachel Klamer, die de wedstrijd vorig jaar op haar naam schreef, werd dertiende in het vrouwenveld. Jorik van Egdom ... Lees meer »
Sarissa de Vries - NK Sprint 2018 (foto Sonja Jaarsveld)

NK sprint verplaatst naar Ouderkerk

ARNHEM – Het NK Sprint, dat in 2019 op 31 augustus wordt gehouden, zal in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet in Nijmegen, maar in Ouderkerk worden georganiseerd. Hiertoe hebben de Nederlandse Triathlo... Lees meer »

Hallo 2019 (2): vier atleten over hun jaar

Wij kijken met jou reikhalzend uit naar wat het triathlonseizoen 2019 zal gaan brengen. Naast een vooruitblik op de niet te missen events komend jaar, vroegen we vier mensen die je vorig jaar in Transition tegenkwam naar hun ideeën over 2019. Leuke plannen heb... Lees meer »