Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Samen trainen, samen afzien

Twee broers, één ambitie: als pro-triatleet naar Hawaii. Erik-Simon en Sven Strijk.  Op jonge leeftijd streden ze vooral tegen elkaar, tegenwoordig worden de krachten gebundeld in het eigen triathlonteam Strijk... Lees meer »

Yvonne Val: ‘Weer de baas over mijn lijf’

Voor Yvonne Val (63) was de Strongerthanever Challenge niet haar eerste en zeker ook niet haar laatste triathlon. Als ex-kankerpatiënt weet ze als geen ander wat het is als het lichaam niet meewerkt. Maar inmiddels ook wat het is om fitter te zijn dan ooit. ... Lees meer »

Een uitstapje van 170 kilometer

Trailrunning is al een paar jaar hip & happening in nederland en daarbuiten al langer. En zoals dat met duursporten tegenwoordig gaat, kun je het beleven van kort maar krachtig tot ultra en extreem. Transit... Lees meer »

Transition #18 sneak preview

Het seizoen is afgelopen en hopelijk geniet jij heerlijk van je off-season. In Transition #18 helpen we je daarbij een handje, met lekker winters leesvoer, afgewisseld met warme zonnige gedachten. Verschijnings... Lees meer »

Joeri Borst: ‘Finish als nieuwe start’

In mei 2017 kreeg Joeri Borst (31) de diagnose Non-Hodgekin, lymfeklierkanker. “Dan zakt de grond echt onder je voeten weg. Een keiharde confrontatie met hoe snel je lichaam je in de steek kan laten.” Op 29 september van dit jaar sloot hij een ellendige period... Lees meer »

Stronger than ever

Als je op een dag de diagnose kanker krijgt, je lichaam je in de steek laat en een zwaar traject van chemo’s en bestralingen volgt, dan lijkt een triathlon verre van haalbaar. En juist daarom is de Strongerthan... Lees meer »

Tri-Ambla wordt XTERRA Netherlands

AMELAND - Na een afwezigheid van vijftien jaar keert XTERRA terug in Nederland. Het wereldwijde crosstriathlon-circuit strijkt volgend jaar neer op Ameland. Daar wordt in het weekeinde van 14 en 15 september de achttiende editie van de Tri-Ambla gehouden. De w... Lees meer »

Olaf Jan Bosscher zesde in EK aquathlon

Olaf Jan Bosscher is woensdag op Ibiza als zesde geëindigd op het EK aquathlon (1 km zwemmen en 5 km lopen) voor junioren. Vier dagen eerder finishte Bosscher op Ibiza nog als vijfde op het EK duathlon.Olaf Jan Bosscher zette in de haven van Sant Antoni de... Lees meer »
Sanne Broeksma - EK Crossduathlon 2017 (foto Bereczky Sandor)

Sanne Broeksma verdedigt EK-titel op Ibiza

IBIZA (SPA) - De beste (cross)triatleten en duatleten van Europa strijken vanaf zaterdag neer op Ibiza voor het EK Multisport. In totaal twintig Nederlanders komen in de elite-, U23- en juniorencategorieën namens TeamNL uit op de onderdelen (cross)duathlon, cr... Lees meer »

Fun Facts Ironman Hawaii

Een recordaantal van om en nabij de 2500 atleten staat vandaag aan de start van de veertigste Ironman Hawaii. Wat begon als een weddenschap, groeide uit tot het meest iconische duursportevenement ter wereld. Vl... Lees meer »

How to Watch Ironman Hawaii

Is het je niet gelukt om je te kwalificeren voor de jubileumeditie van de Ironman op Hawaii? Gelukkig hoef je vanuit Nederland ook niets te missen. Je moet er wel wat uithoudingsvermogen voor hebben en wat slaap willen missen, want Ironman verzorgt van zaterda... Lees meer »

Ironman zonder Julie Moss

Wat 40 jaar geleden begon als een, zo mag je wel zeggen, uit de hand gelopen weddenschap is inmiddels een niet te negeren sportief, commercieel en mediagerelateerd circus genaamd Ironman. De originele Ironman, ... Lees meer »

TC Twente 14e, Hellas 16e bij EK voor clubteams

LISSABON (POR) - Bij het EK voor clubteams zijn TC Twente en Hellas als veertiende respectievelijk zestiende geëindigd. De winst in de mixed team-relay ging naar Poissy Tri, die landgenoot Metz voorbleef. Titelverdedigers en thuisploeg Sport Lisboa (met Katie ... Lees meer »