Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Yvonne van Vlerken vijfde in Roth

ROTH (GER) - Snelle tijden weer in Roth. Bij de mannen dook de top-zes onder de acht-uursgrens, met Sebastian Kienle als snelste. Hij kwam niet in de buurt van Jan Frodeno's supertijd van twee jaar geleden, maa... Lees meer »

Paratriatleten in actie in WPS Iseo

Voor de paratriatleten staat zaterdag in het Italiaanse Iseo de tweede race meetellend voor de World Paratriathlon Series (WPS) op het programma. Bondscoach Bas de Bruin is met vier atleten – Jetze Plat, Geert Schipper, Margret IJdema en Maurits Morsink - vert... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 25

De triathlon van Oud Gastel is opnieuw gewonnen door Sven Strijk. Beste vrouw was Pleuni Hooijman. Met overmacht was Strijk voor de vijfde keer inmiddels de sterkste in het West-Brabantse. Omar Brons pakte de t... Lees meer »

Topprestatie van Kirsten Nuyes in Wuustwezel

WUUSTWEZEL (BEL) - Kirsten Nuyes heeft zaterdag haar beste resultaat tot op heden neergezet. In de ETU-cup triathlon van Wuustwezel werd de Puttese triatlete tweede achter Nicole van der Kaay. De Nieuw-Zeelandse (met Nederlandse roots) zat al in derde positie ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 24

Dit weekend was met tien evenementen op de kalender één van de drukste van het seizoen. Op en rond het race-circuit van Zandvoort vond dit weekend de eerste Grand Prix Triathlon plaats. De triathlon van zaterdag ging naar Marvin Welsink, die op de fiets de bas... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 23

Een week na Nieuwkoop was Huizen sportieve revanche voor Milan en Omar Brons; ze pakten er goud en brons, met tussen hen in Steff Overmars. Milan domineerde de wedstrijd en was al bij het zwemmen samen met zijn... Lees meer »
Rachel Klamer - WTS Leeds 2018 (foto Janos M. Schmidt / ITU)

Rachel Klamer vierde in WTS Leeds

LEEDS (GBR) – Rachel Klamer kwam zondag in Leeds weer dichtbij haar topvorm waarin ze twee maanden geleden de openingswedstrijd in de strijd om het WK in Abu Dhabi won. In de vierde wedstrijd van de World Triathlon Series knokte ze zich naar een vierde plaats ... Lees meer »

NK Rotterdam in beeld

Het was een mooie dag vol NK-spanning, in Rotterdam. Van de jeugd en junioren, tot de elite en de paratriatleten met aansluitend nog de eerste mixed relay van Nederland, het was spannend van begin tot eind. Gen... Lees meer »

Avonturendagboek: A bloody great season

Rob Pouw verhuisde in 2015 met zijn vriendin naar Perth, Australië. Vlak daarvoor raakte hij bij Hellas in Utrecht besmet met het triathlonvirus. Down under zette hij de ontdekkingstocht voort. Een avonturendagboek uit  Western Australia…en wijde omtrek.Te... Lees meer »

Scheltinga en Honkoop kampioenen halve triathlon

NIEUWKOOP – Evert Scheltinga is er vandaag in Nieuwkoop in geslaagd de nationale titel halve triathlon te veroveren. Anders dan in voorgaande NK’s bleef Scheltinga geduldig wachten op zijn kans. Zo kwam hij weliswaar als derde uit de Nieuwkoopse plassen, maar ... Lees meer »

Sneak preview Transition #15

Vandaag verschijnt Transition editie vijftien, het lifestyle ledenblad van de Nederlandse Triathlon Bond. Het seizoen is begonnen, dus veel frisse lente-platen, mooie verhalen en achtergronden die tot nadenken stemmen. \\\\\\\\\\\\ Rani Škrabanja combineert ... Lees meer »

Dat aardige jurylid

Onze sport groeit al jaren. Meer triatleten, nieuwe verenigingen meer en grotere wedstrijden. Allemaal mooi, maar zonder inzet van officials hebben al die mensen geen veilige wedstrijden om aan deel te nemen. A... Lees meer »

Maurits Morsink weer op het podium bij World Cup

DORNEY LAKE (GBR) - Amper drie weken na zijn eerste World Cup zege in het Spaanse Aguilas, stond Maurits Morsink afgelopen weekend weer op het podium. In het Britse Dorney Lake moest hij alleen de huidige Olympisch en wereldkampioen Andrew Lewis - die een thui... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 21

De triathlon van Hengelo werd gewonnen door twee vijftigplussers nota bene: Johan Neevel en streekfavoriete Dorothé Vrieze waren de jonkies te snel af. De triathlon van Maastricht ging naar de Belg Joery Wouter... Lees meer »

Erik-Simon Strijk achtste in Ironman Lanzarote

LANZAROTE (ESP) – De Ironman van Lanzarote is gewonnen door de Italiaan Alessandro Degasperi. Het was zijn tweede zege in deze race. De Spanjaard Ivan Rana werd tweede voor oud-wereldkampioen Cyril Viennot uit Frankrijk. Degasperi domineerde de race.De Ne... Lees meer »