Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Helden in hemdsmouwen

Toen in 2011 de roemrijke triathlon van Almere ten onder dreigde te gaan, pakten drie jonge locals de handdoek op en voorzagen de organisatie van nieuwe energie, jeugdig elan en een héleboel goede ideeën. Zes j... Lees meer »

Transition #13 Sneak Preview

Vrijdag verschijnt Transition editie dertien, het lifestyle ledenblad van de Nederlandse Triathlon Bond. Het is de eerste editie van 2018 met veel winterse items, offseason activiteiten en achtergronden. \\\\\... Lees meer »

Zes Nederlanders in seizoensopener Kaapstad

KAAPSTAD (RSA) - Zes Nederlanders komen dit weekeinde in actie in de eerste World Cup van het seizoen in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Marco van der Stel, Menno Koolhaas, Rachel Kramer, Rani Škrabanja en Kirsten Nuyes reisden vanuit Namibië naar de seizoensope... Lees meer »

Weekend wrap-up: week 4

Op het wereldkampioenschap wintertriathlon in het Roemeense Cheile Gradistei veroverde de Rus Pavel Andreev zijn zesde wereldtitel. Voor zijn landgenote Yuria Surikova was het haar tweede regenboogtrui op de lo... Lees meer »

Diederik Scheltinga tweede op Israman

EILAT (ISR) - Diederik Scheltinga is vrijdag in Eilat als tweede geëindigd op de halve afstand van de Israman. De oudste van de vier Scheltinga's was inmiddels voor de vierde keer naar Eilat afgereisd. Na een vierde en twee derde plaatsen hoefde hij dit keer a... Lees meer »

Transition.nl jaaroverzicht 2017

Net als op veel andere plaatsen kijken wij tegen het eind van het jaar ook even terug op het afgelopen jaar. En wat een jaar. Met het WK op de olympische afstand in eigen land, en een week ervoor nog het EK op ... Lees meer »
Rob Barel - Nice 1992 (foto Richard Holstein)

De eeuwige nummer één wordt 60 jaar

Vandaag mag Rob Barel zijn zestigste verjaardag vieren. Hij luistert het kroonjaar op met prestaties, die nog altijd doen denken aan de jonge jaren van de Meester. Plek 28 tussen de professionals in de Ironman van Nice. Winnaar van zijn leeftijdsgroep, met ove... Lees meer »

Gerard van Zeijl: triatleet met Parkinson

Een gezin, sport, werk en sociale activiteiten. Het leven van triatleet Gerard van Zeijl was druk, maar aangenaam. Tot vier jaar geleden. Het sporten ging minder soepel, en zijn linkerhand begon steeds vaker te trillen. Parkinson, zo luidde de diagnose. Waar t... Lees meer »

Pleuni Hooijman: de volgende stap

Voor de ambitieuze Pleuni Hooijman was sport altijd een van de vele prioriteiten, vanaf heden wordt de triathlon topprioriteit nummer één in haar leven. Wanneer wordt sport belangrijker dan werk? Hoe maak je de... Lees meer »

Marco van der Stel tweede in Marokko

DAKHLA (MOR) – Het seizoen was ook voor Marco van der Stel lang en zwaar, maar de triatleet kreeg gisteren in het Marrokaanse Dakhla een fraai seizoenseind. In de African Cup Triathlon van Dakhla eindigde hij als tweede. Van der Stel moest alleen George Payet ... Lees meer »

Evert Scheltinga: ontwikkelsprongen

Evert Scheltinga maakte twee keer een “next step” in zijn triathlonbestaan. Eerst van recreant tot nationaal topatleet op de korte afstand, daarna van dat specialisme naar de lange afstand. In beide disciplines werd hij Nederlands kampioen .Eigenlijk is er dus... Lees meer »

Rahel Bellinga vijftiende in Bahrain

BAHRAIN – Rahel Bellinga is dit weekeinde vijftiende geworden op de Ironman 70.3 in het oliestaatje Bahrain. In een topveld kwam de Soestse atlete 48 minuten na de Britse winnares Holly Lawrence over de finish.... Lees meer »