Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Laguna Phuket Triathlon

Yvonne van Vlerken derde in Phuket

LAGUNA PHUKET (THL) - Voor Yvonne van Vlerken is het seizoen 2017 nog allesbehalve over. Ze werd gisteren in Arnhem nog uitgeroepen tot triatlete van het jaar 2017, voor de vijfde keer inmiddels. Maar ze moest ... Lees meer »
Josh Amberger - Ironman 70.3 Xiamen 2016

Nederlandse triatleten vooraan in China

XIAMEN (CHN) – Voor een triatleet leiden vele wegen naar Hawaii. In China bijvoorbeeld konden deelnemers aan de Ironman 70.3 van Xiamen zich kwalificeren voor het WK Ironman volgend jaar. Veelal kan dat alleen maar op hele triathlons, maar sinds de Chinese Dal... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 44

ALCUDIA (ESP) – Een hele triathlon maar dan elk onderdeel op drie opeenvolgende dagen. Dat is de nieuwe formule van het Long Course Weekend op het Spaanse Mallorca. In Wales wordt het al een paar jaar gedaan, o... Lees meer »

Derk de Korver tweede in Ironman Florida

PANAMA CITY (USA) – Drie weken geleden nam hij nog deel aan de Ironman Hawaii, waar hiij 51e werd en snelste Nederlander na paratriatleet Jetze Plat. Vandaag, zaterdag, deed Derk de Korver al weer z’n volgende Ironman. In de age-group only Ironman van Florida ... Lees meer »

Belgische winst in laatste World Cup

MIYAZAKI (JAP) – Marten van Riel heeft vandaag de laatste World Cup triathlon van het seizoen in Miyazaki op zijn naam geschreven. De Belg, vorig jaar goed voor een zesde plaats op de Olympische Spelen, klopte ... Lees meer »

Donald Hillebregt 25e in Tongyeong

TONGYEONG (KOR) - In de World Cup triathlon van Tongyeong reikte Donald Hillebregt vandaag tot een 25e plaats. De Hillegommer kon bij tot aan het lopen mee in een grote groep, maar kon het looptempo van de snel... Lees meer »

Nationale kampioenschappen 2018 bekend gemaakt

ARNHEM – De Nederlandse Triathlon Bond heeft de NK-kalender 2018 bekend gemaakt. Nieuw en opvallend zijn de samenwerking met Ironman voor het NK over de lange afstand en een complete NK-dag bij de Triathlon 010 in Rotterdam. In totaal zijn negen evenementen aa... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 39

De laatste Nederlandse triathlon van het seizoen 2017, de Bosbaantriathlon in Amsterdam, is zaterdag gewonnen door Davy Heijsteeg. Hij klopte zijn 35 jaar oudere plaatsgenoot Frans van Heteren met 18 seconden. ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 38

In de World Cup in het Spaanse Huelva kwam Maaike Caelers tot een veertiende plaats. Bij de mannen was Marco van der Stel beste Nederlander op een 27e plaats. De winst ging naar Justus Nieschlag en Vendula Frin... Lees meer »

Els Visser: triathlon bekeken door de zwembril

Els Visser (27) weet wat overleven is. Haar debuut op de Ironman – die ze onder de 10 uur finishte in Zürich – is daar niks bij. Nog geen jaar aan triathlontraining had Visser nodig, om tussen een deelnemersveld vol professionele atleten, als vierde te eindige... Lees meer »