Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Weekend Wrap-up: Week 35

De triathlon van Binnenmaas was een prooi voor de Belg Dieter Staelens. Hij was Erik Peeman en Matthijs Stam ruim te snel af. Bij de vrouwen was ook Amber Hulleman een maatje groter dan de concurrentie. Hulleman boog een ruime achterstand na het zwemmen om naa... Lees meer »

Frodeno en Ryf pakken Ironman 70.3 WK

NELSON MANDELA BAY (RSA) - Het Ironman 70.3 is dit weekend gewonnen door Daniela Ryf en Jan Frodeno. Ryf wist zaterdag voor de vierde keer de officieuze WK-titel op de middenafstand te pakken, Frodeno deed het ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 34

De triathlon van Anna Paulowna was dit jaar voor Joris de Boer. Na een inhaalrace op de fiets kwam hij samen met Emiel van Tongerlo aan in de tweede wissel, waarna hij het op het lopen kon afmaken. Bij de vrouw... Lees meer »
Jorik van Egdom - World Cup Lausanne 2018 (foto Petko Beier ITU)

Jorik van Egdom vijfde in World Cup Lausanne

LAUSANNE (SUI) - Jorik van Egdom wist zondag in Lausanne een sterke vijfde plaats te pakken, in een wedstrijd die gewonnen werd door Gustav Iden en Nicola Spirig.Een voor zijn doen sterk zwemonderdeel droeg er aan bij dat hij samen met een grote groep atl... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 33

Nu de vakanties er weer zo goed als op zitten, beginnen ook de triathlons weer in Nederland terug op gang te komen. In de Rutbeek triathlon was Tom Havekes de snelste. Hij rekende tijdens het lopen af met Kla... Lees meer »

Pierre le Corre pakt EK-titel in Glasgow

GLASGOW (GBR) - De mannenrace bij het EK triathlon over de standaardafstand werd vanmiddag gewonnen door de Fransman Pierre le Corre. In de slotrun wist hij Marten van Riel en Alistair Brownlee te lossen, maar moest in de slotfase nog hard aan de bak om de aan... Lees meer »

Nicola Spirig heerst in EK Glasgow

GLASGOW (GBR) - Er stond vandaag geen maat op Nicola Spirig bij het Europees Kampioenschap op de standaardafstand. De Zwitserse, tweede in de Spelen van Rio, gaf in Strathclyde Country Park alle andere vrouwen ... Lees meer »

De feniks van Rosmalen

Een aantal triathlons uit de beginjaren van de sport bestaat nog altijd en viert lustrum na lustrum. Vele evenementen hielden na verloop van tijd op te bestaan. Zo nu en dan maakt er eentje een comeback. Rosmalen is zo’n feniks, die uit de as herrees.Tekst... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 30

Geen Nederlandse wedstrijden dit weekend, maar wel drie Ironman-races. In Zwitserland was de Zwitserse Nederlander Jan van Berkel voor het eerst de snelste. Op de marathon verwees hij David Plese en Cameron Wur... Lees meer »

Nederland achtste in mixed teamrelay Edmonton

Na twee vijfde plaatsen (in Nottingham en het WK in Hamburg), is Nederland in de mixed teamrelay in Edmonton als achtste geëindigd. De race – waarin de vier teamleden om beurten een supersprint afleggen – werd gewonnen door Australië.Rachel Klamer beet voo... Lees meer »

Transition #16 sneak preview

Precies op de valreep van het enige wedstrijdloze weekend op onze binnenlandse racekalender verschijnt het zomernummer van Transition. In nummer 16 doen we de zomer eer aan met veel zonnige platen en verfrissen... Lees meer »

Fietspioniers

Zo bezeten als de ex-profwielrenner en -triatleet Peter Zijerveld bezig was met het plannen van zijn sportloopbaan, zo onbekommerd fietst zijn zoon Martijn door het leven. Hij slaat telkens een nieuwe weg in. Één ding stond voor hem wel al op vroege leeftijd v... Lees meer »