Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Mixed Team Relay onderdeel van OS Tokyo

De ITU maakte vandaag bekend dat bij de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 de mixed team relay triathlon onderdeel van het Olympisch programma wordt. In de mixed team relay werken teams van twee mannen en twee vrouwen elk een ultrakorte triathlon af, waarna h... Lees meer »
Maya Kingma (foto ITU Janos Schmidt)

Kingma naar WTS-race Leeds, Van der Stel ziek

LEEDS (UK) - Twee Nederlanders zouden dit weekeinde aan de start komen van de vierde World Triathlon Series-race in Leeds. Marco van der Stel meldde zich donderdagochtend ziek af. Maya Kingma is daarmee de enige overgebleven Nederlandse troef.Marco van der... Lees meer »

Wegwijs in de sport (15)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen... Lees meer »

Woerden gewonnnen door Scholten en Zeekant

WOERDEN – De 33e editie van de triathlon van Woerden is gewonnen door Ricardo Scholten en Marijke Zeekant. De huisarts uit Weesp - die vorig jaar nog naar Hawaii ging - lag na het zwemmen in de Singel nog bijna drie minuten achter op Boris Kock. Veteraan Frans... Lees meer »

Tim Don magistraal in Ironman Brazilië

FLORIANOPOLIS (BRA) - Tim Don noteerde zondag de tweede snelste tijd ooit bij de Ironman Brazilië. Met zijn tijd van 7:40:23 was hij een kleine vijf minuten langzamer dan Jan Frodeno vorig jaar in Roth. De wereldkampioen van 2006 op de korte afstand had aan de... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 21 (1)

In verband met Hemelvaartsdag al een extra wrap-up. Op de eerste dag van het (voor de meesten althans) dubbel lange weekend stonden drie wedstrijden geprogrammeerd.De eerste editie van de nieuwe triathlon ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 20

De UT-triathlon van Enschede werd gewonnen door Bert van Veen en Joyce Caro. Even verderop in Markelo ware Jelle van Lanen en Marije Dankelman de snelsten in de Hof van Twente triathlon. In Heerenveen ging de winst in de triathlon eenvoudig naar Pim Venderbos... Lees meer »

Topsport is grenzen verleggen (slot)

Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrok medio januari samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hie... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 19

In Gorinchem werd voor het eerst in jaren weer een triathlon georganiseerd. In de geheel nieuwe Merwede triathlon werd gezwommen in het Caribabad, om met de fiets vervolgens de Merwedebrug over te steken en terug. De eerste editie was voor Tom de Visser en Kar... Lees meer »