Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Weekend Wrap-up: week 18

Het EK duathlon middenafstand viel dit jaar jammer genoeg samen met het NK over de sprintafstand. Op de Europese titelstrijd in het Deense Vejle behaalde Marina van Dijk een uitstekende derde plaats. De Amersfoortse kampt al enkele jaren met blessures, maar b... Lees meer »

Sprinttitels duathlon op het spel in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Voor het eerst in drie jaar wordt er - zondag in Hoogerheide - weer gestreden om de nationale duathlontitels op de sprintafstand. De afgelopen jaren was er geen geschikte organisatie beschikbaar, maar de NTB denkt in Hoogerheide een goede en stab... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 17

In de Volcano triathlon van Lanzarote werd de op het Canarische eiland woonachtige Tessa Kortekaas knap tweede tussen de profs. Ze hoefde alleen de Britse Alice Hector voor te laten gaan, maar eindigde wel ruim... Lees meer »

Ironman Texas schrijft geschiedenis

WOODLANDS (USA) - In de Ironman van Texas werden zaterdag buitengewoon snelle tijden gerealiseerd, al zijn tijden in triathlon lastig vergelijkbaar. Maar wel een unicum was dat er zo veel snelle tijden werden genoteerd. Bij de mannen noteerde de gehele top-tie... Lees meer »

Duatleten strijden om de nationale crosstitels

De Pyramide van Austerlitz vormt zaterdag het decor voor het Nederlands kampioenschap crossduathlon. De Pyramide, een erfenis van Napoleon, staat op één van de hoogste punten van de Utrechtse heuvelrug en de deelnemers staat dan ook een uitdagend parcours te w... Lees meer »

Weekend wrap-up: week 15

NAPA VALLEY (USA) - Derk de Korver won dit weekeinde de halve triathlon van Napa Valley. De wedstrijd maakt deel uit van de zogeheten HITS-series, een kleiner circuit dan bijvoorbeeld Challenge of Ironman. De Korver, geboren in Weert, woont al jaren in Amerika... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 14

Van bijzondere allure was de winst van Rob Barel op de Triathloon. Daar wordt het zwemonderdeel van de triathlon al 21 jaar vervangen door het kanovaren. Bijzonder omdat Barel sinds drie maanden zestig jaar is ... Lees meer »

Rijzende ster

Winst in een wedstrijd uit de World Triathlon Series maakt van elke triatleet op slag een internationale ster. Nu de bekendheid in eigen land nog. Een portret van Rachel Klamer.Harare, Zimbabwe, 1990. Twee Nederlandse artsen krijgen een dochter. Ze noemen... Lees meer »