In het buitenland wemelt het er van, maar in Nederland hebben we er even op moeten wachten: de triathlonpodcast. De podcasts van de Scheltinga-broers en Frank Heukels en Thomas Sijtsma vormen de ultieme inspiratie voor het nieuwe seizoen, bij voorkeur te beluisteren tijdens trainingen op de tacx.

Sinds kort is er niet één, maar zijn er zelfs twee Nederlandstalige podcasts voor de triathlonliefhebbers. De triathlonbroers Diederik, Evert, Cornelis en Bouke Scheltinga lanceerden onlangs hun eigen podcastserie. De vier broers praten je op regelmatige basis – soms serieus, meestal met een knipoog – bij over het laatste triathlonnieuws en hun eigen ervaringen tijdens wedstrijden en trainingen. Aflevering 1 gaat over een zeecontainer op een fietsparcours, hun mooiste races, trainen op een tacx en het debuut van Erik-Simon Strijk in de eredivisie. Je kunt de podcast vinden op Spotify en iTunes of via triathlonbroers.nl.

De tweede triathlonpodcast, 3triathlonpodcast, is een initiatief van de triatleten Frank Heukels en Thomas Sijtsma. Heukels is een socialmedia- en contentmarketingspecialist en Sijtsma is freelance journalist, onder meer voor het Parool, AD en Transition Magazine van de NTB. 3 is een podcast van, voor en over triathlonliefhebbers. Heukels en Sijtsma behandelen alles dat ook maar iets met triathlon te maken kan hebben. Soms in klein gezelschap, soms met specifieke gasten uit de (internationale) triathlonwereld. Beluister de eerste aflevering.

Over de auteur

Marcia Jansen

Freelance journalist | Schrijfster van de ‘De Hartslag van een ander’ | Triatleet sinds 2000 | Ironwoman sinds 2014 | Woonachtig met man en twee dochters op Salt Spring Island aan de westkust van Canada.

Gerelateerde berichten