Nederland is in 2019 met de TRI HARD SERIES een nieuw triathloncircuit rijker. Het nieuwe circuit is een initiatief van organisatoren Jort Vlam, Richard Belderok, Jefry Visser en Lars Vreugdenhil en bestaat in 2019 uit acht nationale wedstrijden.

Het is voor de vier organisatoren – in het geval van Vlam, Belderok en Visser onder meer verbonden aan Challenge Almere-Amsterdam en Start2Finish en in het geval van Vreugdenhil verbonden aan Amsterdam Sport Events (Amsterdamse Triathlons) – een logische samenwerking. “We kijken naar elkaars sterkste punten”, legt Vlam uit. “Die gooien we in één pot, zodat we ons allemaal kunnen focussen op waar we het beste in zijn. Alle expertise komt samen. Triatleten gaan dat zeker terugzien in de wedstrijden die we met elkaar zullen organiseren. Samen hebben we zoveel meer slagkracht en zijn we in staat de wedstrijden te perfectioneren om zo een prachtige serie neer te zetten.”

Sterk nationaal label creëren

De nieuwe serie bestaat uit een behoorlijk aantal wedstrijden, want naast de Amsterdamse events van Vreugdenhil nam hij kortgeleden ook de organisatie van Triathlon 010 en 024 over. Al deze wedstrijden bij elkaar vormen vanaf 2019 de TRI HARD SERIES: TRIAMSTERDAM, TRI-BOSBAAN (voorjaar & najaar), TRI-HLMRMEER, TRI-GRAND PRIX ZANDVOORT, TRI-OUDERKERK, TRI-ROTTERDAM (voorheen 010) en TRI-NIJMEGEN (voorheen 024). “Ironman en Challenge Family zijn sterke internationale labels. Wij willen een sterk nationaal label creëren”, legt Vreugdenhil uit. “Onze wedstrijden moeten bijzondere ervaringen zijn en herkenbaar worden. We willen een kwaliteitsslag maken waarbij de uitstraling en de service van de evenementen van A tot Z geregeld is. Het gaat om een extra beleving.”

Voor Visser is het een meer dan logische stap om samen met zijn collega’s Vlam en Belderok de samenwerking met Vreugdenhil aan te gaan. “Op deze manier kunnen we nog professionelere triathlons organiseren van een nog hogere kwaliteit. Wij zullen voornamelijk het organisatorische aspect op ons nemen, terwijl Lars zich vooral met de commerciële kant zal bezighouden. Iedereen kan doen waar hij het beste in is.”

‘Wow-gevoel’ na afloop

Belderok ziet voor triatleten een mooie situatie ontstaan. “De wedstrijden zullen er qua kwaliteit alleen maar op vooruit gaan. Zowel voor de wedstrijd, tijdens de race als na afloop. Dat hoeven niet altijd hele grote, maar kunnen ook kleine dingen zijn. We vinden het belangrijk dat als je aan onze wedstrijden meedoet, je na afloop een soort ‘wow-gevoel’ hebt. Dat je hebt genoten en een mooie dag hebt gehad.”

De eerste wedstrijd binnen de TRI HARD SERIES is de TRI-BOSBAAN op 11 mei 2019. Inschrijven voor deze wedstrijd gaat via de website.