2018 was in veel opzichten een mooi triathlonjaar. Moeilijk om daar de hoogtepunten uit te kiezen en dat gaan we dan ook niet doen. Wel delen we graag nog een aantal portretten die eerder in Transition zijn verschenen. Deze zes atleten kleurden ieder op hun eigen manier het afgelopen jaar.

De break van Yvonne

Te beginnen met Yvonne van Vlerken. In haar laatste nieuwsbrief kondigde de 40-jarige atlete een pauzejaar aan waarin even geen ruimte is voor full distance races. Niet geheel verrassend. In Transition #17 vertelde Yvonne al over de kinderwens die zij en haar kersverse man Per Bittner hebben. Een openhartig verhaal over successen, drijfveren, maar ook de mindere momenten in 2018 doordat het lijf niet meewerkte. Lees het hele artikel.

De Muur van Evert

Nog zo’n mooi kwetsbaar portret maakten we van Evert Scheltinga rondom zijn Challenge Geraardsbergen. Transition mocht van heel dichtbij meekijken met deze prachtige race. Vanaf Evert’s vertrek vanuit Nederland tot na de finish. Het werd een goed opgebouwde race met een mooi resultaat (derde plek), maar het traject kende ook lastige momenten. De hele ervaring lees je hier.

Tokio Calling: Maurits en Maya

De Spelen in 2020 komen langzaam dichterbij. In de serie ‘Tokio Calling’ blikt Transition vooruit. Zo belden we onder andere met Maurits Morsink die zich dit jaar nadrukkelijk in de wereldtop van de paratriathlon meldde. Hij wist toen nog niet dat zijn klasse niet tot de Spelen toegelaten zou worden. Lees zijn verhaal. Ook spraken we met Maya Kingma over haar route naar de Olympische Spelen. De voormalig zwemster is pas 23 jaar, maar weet heel goed wat ze wil. Haar kansen zijn reëel in de mixed teamrelay. Met een gemotiveerd team boekte ze afgelopen jaar verschillende successen. Ze vertelde erover in dit artikel.

Rani over studeren en dromen

Nog zo’n aanstormend talent is Rani Škrabanja. Ze droomt van de Olympische Spelen, maar ambieert ook een leven naast de triathlon. En dus volgt de 20-jarige atlete een universitaire studie Industrial Design aan de TU Eindhoven.  Met trots kijkt zij terug op haar World Cup-prestatie in Kaapstad begin van dit jaar. “Als ik een wedstrijd heb, ga ik tot het gaatje”, aldus Rani. Dit en meer lees je hier.

De Hawaii-focus van Bas

Begin van dit jaar spraken we voor onze Triathlon-special (in samenwerking met Runner’s World en Bicycling) met Bas Diederen. Hij is al zeven jaar de beste triatleet van Nederland op de lange afstand en focust op een topklassering op Hawaii, het Mekka van de triathlonsport. Dit jaar moest hij genoegen nemen met een goede prestatie in de Ironman 70.3 van Kraichgau (achtste plaats). Zijn doel moet nog even de ijskast in. Lees meer over de ambities van Bas.