PIJNACKER – De meest modderige duathlon van Nederland kende vandaag een van zijn ‘schoonste’ edities. Mede dankzij de geringe regenval en de nachtvorst lag het parcours er dit jaar strak bij, en de milde doch frisse omstandigheden in de ochtend maaktehet tot een snelle editie, waarin de deelnemers ettelijke minuten sneller waren dan de vorige jaren. Rody Kroon en Laura Gorter waren uiteindelijk het rapst weer terug bij de finish naast de ‘Tinteltent’ van IJsvereniging Pijnacker.

Bij de mannen bleef het lang spannend. Rody Kroon en winnaar van de editie 2016 Christiaan Solleveld lieten elkaar niet los, maar uiteindelijk Kroon tijdens het mountainbiken toch een klein gaatje te openen, die in de slotrun nog een beetje verder kon oprekken. Na een tweede plaats vorig jaar was het nu de hoogste trede voor Kroon. Jeroen Lute was op de mountainbike opgerukt naar plaats drie, maar werd in de slotrun alsnog voorbij gelopen door Wouter Tel.

Gorter leidde de race vanaf de start. Na de eerste run had ze een gaatje van een dikke minuut op elfvoudig winnares Riikka Vreeswijk, die tijdens het mountainbiken Femke van Kessel voorbij zag komen. De Delftse kwam echter geen moment nog in de buurt van Gorter, die met een minuut voorsprong als eerste wisselde. In de slotrun liep ze vervolgens weer uit op Van Kessel. Vreeswijk pakte nog het brons en stond daarmee wederom op het podium, zij het één treetje lager dan de vorige twee jaar.

CROSSDUATHLON PIJNACKER 
(5L - 20MTB - 2,5L)

MANNEN -------------------------------
1 Rody Kroon          1.18.43
2 Christiaan Solleveld     1.19.03
3 Wouter Tel          1.20.01
4 Jeroen Lute         1.20.34
5 Ferdinand Oldeman      1.21.37

VROUWEN ------------------------------
1 Laura Gorter         1.26.33
2 Femke van Kessel       1.28.04
3 Riikka Vreeswijk       1.31.54
4 Jorine Koopman        1.39.14
5 Ilse Nijensteen       1.42.38