Sophie van der Most heeft op Ibiza, net als op het WK eerder dit jaar, een zilveren medaille veroverd op het EK duathlon voor neosenioren (U23). Joey van ’t Verlaat en Maaike Telkamp grepen bij de junioren net naast de medailles.

Van der Most was met haar zevende plaats de beste Nederlandse in het kampioenschap voor elite en neosenioren; een plek die haar een zilveren medaille opleverde in het EK voor de neosenioren. De Nederlands kampioene had op het Spaanse vakantie-eiland meer dan vier minuten achterstand op de Spaanse U23-winnares Irene Loizate Sarrionandia. De Française Sandra Levenez veroverde op Ibiza de titel bij de elite. Marlou Bijlsma werd gedubbeld tijdens het fietsen en mocht de wedstrijd niet afmaken.

Yohan Le Berre maakte het Franse feestje op Ibiza compleet door de wedstrijd bij de elitemannen op zijn naam te schrijven. Thomas Cremers was op de veertiende plaats de beste Nederlander in de race, hij bleef Niels te Pas drie seconden voor. Het leverde de beide Nederlanders respectievelijk een zevende en achtste plaats op bij de beloften. Yennick Wolthuizen finishte als negentiende.

Van ’t Verlaat en Telkamp grepen net naast de medailles in de wedstrijd voor junioren. Van ’t Verlaat finishte als vierde, net voor landgenoot Olaf Jan Bosscher die als vijfde eindigde. Ook Telkamp legde bij de juniorvrouwen beslag op de vierde plaats, twee plaatsen voor Marije Hijman die als zesde finishte.

Het EK duathlon op Ibiza maakt deel uit van het EK Multisports festival. Op dinsdag 23 oktober staat het EK crossduathlon op het programma en op donderdag 25 oktober het EK crosstriathlon.

EK DUATHLON IBIZA (ESP) 
(10L - 40F - 5L)

MANNEN -------------------------------
1 Yohan Le Berre     FRA 1:48:41
2 Benjamin Choquert    FRA 1:48:46
3 Emilio Martin      ESP 1:50:13
4 Vincent Bierninckx   BEL 1:50:29
5 Arnaud Dely       BEL 1:50:34


VROUWEN ------------------------------
1 Sandra Lévenez     FRA 2:01:23
2 Sandrina Illes     AUT 2:01:53
3 Irene Loizate      ESP 2:01:57
4 Georgina Schwiening   GBR 2:03:04
5 Maria Varo       ESP 2:03:21

Over de auteur

Marcia Jansen

Freelance journalist | Schrijfster van de ‘De Hartslag van een ander’ | Triatleet sinds 2000 | Ironwoman sinds 2014 | Woonachtig met man en twee dochters op Salt Spring Island aan de westkust van Canada.

Gerelateerde berichten