Tim van Hemel veroverde deze week tijdens het EK Multisports op Ibiza al de Europese titel op het EK duathlon en snelde donderdag nogmaals naar de winst op het EK crosstriathlon. Joep Staps was met zijn 27e plaats de beste Nederlander in het eliteveld.

Van Hemel liet in Cala Bassa, na 1 km zwemmen, 20 km mountainbiken en 6 km hardlopen, de Fransman Brice Daubord veertig tellen achter zich. De Italiaan Marcello Ugazio legde achter Daubord beslag op het brons. Nederlands kampioen Joep Staps gaf iets meer dan tien minuten toe op de Belgische winnaar die in de Nederlandse eredivisie voor Squadra uitkomt.

Eerder op de dag kwamen de junioren in actie op Ibiza. Ruben Slot was op de zevende plaats de beste Nederlander. Quirijn Waaijenberg finishte als achtste, voor Lucas Goené die als negende over de streep kwam. Hugo Jan Bosscher reed lek tijdens het mountainbikeonderdeel en haalde de finish niet.

Over de auteur

Marcia Jansen

Freelance journalist | Schrijfster van de ‘De Hartslag van een ander’ | Triatleet sinds 2000 | Ironwoman sinds 2014 | Woonachtig met man en twee dochters op Salt Spring Island aan de westkust van Canada.

Gerelateerde berichten