Op Malta vond de afgelopen dagenna Jersey de tweede manche van de Super League triathlon plaats. Met drie verschillende races over evenzovele dagen streed daar een select gezelschap aan wereldtoppers mee om de eindzege. Klamer reikte tot de tweede plaats in het door Katie Zaferes en Vincent Luis gewonnen eindklassement. Waarmee de winnaars op Malta dus exact dezelfde werden als eerder op het Britse Kanaaleiland Jersey.

Bij de ‘Equalizer’, een zwem timetrial van 600 meter, op vrijdag openden Henri Schoeman en Taylor Spivey het bal. Allebei werden ze al dicht op de hielen gezeten door Luis en Zaferes. Op zaterdag bij de ‘Eliminator’, een serie van drie ultrakorte triathlons, ging de winst naar Richard Murray en Zaferes bij de vrouwen. Klamer wist hier knap als tweede te finishen. Dag drie werd deel twee van de ‘Equalizer’ afgewerkt, waarbij de deelnemers een dubbele supersprint voor de kiezen kregen in de startvolgorde die ze vrijdag bij de zwemtimetrial hadden neergezet. Luis wist hier in een spannende finale Schoeman af te troeven en daarmee naast de dagwinst ook de eindzege in de wacht te slepen. Bij de vrouwen was ook hier Zaferes oppermachtig.

SUPERLEAGUE TRIATHLON MALTA 

MANNEN -------------------------------
1 Vincent Luis       FRA 25 ptn
2 Henri Schoeman      RSA 21 
3 Tyler Mislawchuk     CAN 18 
4 Jonathan Brownlee    GBR 16
Hayden Wilde        NZL 14

VROUWEN ------------------------------
1 Katie Zaferes      USA 25 ptn
2 Rachel Klamer         21
3 Joanna Brown       CAN 18
4 Taylor Spivey      USA 16
5 Jodie Stimpson      GBR 14