Olaf Jan Bosscher is woensdag op Ibiza als zesde geëindigd op het EK aquathlon (1 km zwemmen en 5 km lopen) voor junioren. Vier dagen eerder finishte Bosscher op Ibiza nog als vijfde op het EK duathlon.

Olaf Jan Bosscher zette in de haven van Sant Antoni de zesde zwemtijd neer en hield daarmee twee concurrenten achter zich. Tijdens het lopen wist hij Oliver Dodok uit Slowakije in te halen, maar Bosscher werd op zijn beurt weer gepasseerd door Vitalii Vorontsov die in 16.59 de snelste looptijd van het juniorenveld realiseerde. De Europese titel ging naar Luka Grgorinic uit Kroatië.

De junioren gingen op Ibiza tegelijk met de elite en beloften (U23) van start. De Europese titels bij de elite gingen naar Sergiy Kurochkin uit Oekraïne en de Italiaanse Bianca Seregni.

Het EK aquathlon maakt deel uit van het Multisports Festival, waarin in verschillende multisportdisciplines wordt gestreden om de Europese titels. Donderdag 25 oktober komen Joep Staps (elite) en de junioren Ruben Slot, Hugo Bosscher, Lucas Goené en Quirijn Waayenberg jr nog in actie op het EK crosstriathlon.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.