Is het je niet gelukt om je te kwalificeren voor de jubileumeditie van de Ironman op Hawaii? Gelukkig hoef je vanuit Nederland ook niets te missen. Je moet er wel wat uithoudingsvermogen voor hebben en wat slaap willen missen, want Ironman verzorgt van zaterdag op zondag een bijna twintig uur lange live uitzending via Facebook.

Vanaf de body marking (van 16.40 tot 17.40 uur Nederlandse tijd) op zaterdag tot de Final Hour Finish Line Party (van 11.15 tot 12.15 uur) op zondagochtend, kunnen we meegenieten van het spektakel op Hawaii. De verslaggeving van de race voor professionals begint om 18.30 uur. Achtvoudig IMH-winnares Paula Newby-Fraser, Greg Welch en Michael Lovato verzorgen als experts, samen met host Paul Kaye, het commentaar.

Ook het Duitse ZDF – die de topfavorieten Patrick Lange en Sebastian Kienle uiteraard in de smiezen wil houden, zendt het wereldkampioenschap op Hawaii live uit. Triathlonliefhebbers moeten wel even geduld hebben, want de Duitsers schakelen pas in na de Nations League voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland. Vanaf 23.00 uur ’s avonds zijn beelden van de Ironman Hawaii live op televisie. Timo Bracht is in de studio aanwezig en oud-wereldkampioen Daniel Unger en Jan Frodeno – de oud-olympisch kampioen en tweevoudig winnaar op Hawaii die dit jaar geblesseerd langs de kant moet toekijken – zijn voor ZDF aanwezig op Hawaii. ZDF heeft ook een live-stream waar de race vanaf de start te volgen is.

Luister ook naar de podcast van Pouwerplay, waarin Rob Pouw (je kent hem nog van zijn avonturen in Australië) het parcours van het WK Ironman bespreekt met een Australische agegrouper. De parcoursbespreking begint op 11:39.

Over de auteur

Marcia Jansen

Freelance journalist | Schrijfster van de ‘De Hartslag van een ander’ | Triatleet sinds 2000 | Ironwoman sinds 2014 | Woonachtig met man en twee dochters op Salt Spring Island aan de westkust van Canada.

Gerelateerde berichten