Een jaar geleden won ze nog goud, dit keer moest Sanne Broeksma genoegen nemen met het brons op het EK crossduathlon. Daan Schouten eindigde op Ibiza als tiende in de mannenrace.

Het podium van het EK crossduathlon bij de elitevrouwen op Ibiza zag er hetzelfde uit als een jaar terug in het Roemeense Targu Mures, alleen de volgorde was dit keer anders. Sanne Broeksma kampte met maagproblemen en het lukte haar niet haar titel van vorig jaar te prolongeren. Het goud ging dit keer naar de nummer drie van vorig jaar, Kristina Lapinova uit Slowakije, en het zilver was wederom voor de Russische Daria Rogozina.

Bij de mannen was de Belg Tim Van Hemel de sterkste. Hij liet thuisfavoriet Camilo Puertas Fernandez bijna een minuut achter zich. Andreas Silberbauer legde beslag op het brons. Daan Schouten was op de tiende plek de beste Nederlander. Hij begon na 6,3 km lopen als zeventiende aan het fietsonderdeel en rukte op de mountainbike op naar de negende plaats. Tijdens de afsluitende 4,2 km lange trailrun verloor hij een plek, maar stelde nog wel zijn plaats in de top tien veilig. Patrick Dekkers finishte op Ibiza als zestiende.

Het EK crossduathlon op Ibiza maakt deel uit van het EK Multisports festival. Atleten van TeamNL komen nog in actie op het EK aquathlon (woensdag 24 oktober) en EK crosstriathlon (donderdag 25 oktober).

EK CROSSDUATHLON IBIZA (ESP) 
(6.3L - 18MTB - 4.2L)

MANNEN -------------------------------
1 Tim van Hemel      BEL 1:19:48
2 Camilo Puertas     ESP 1:20:44
3 Andreas Silberbauer   AUT 1:20:57
4 Emilio Martin      ESP 1:21:34
5 Rui Dolores       ESP 1:21:36

VROUWEN ------------------------------
1 Kristina Lapinova    SVK 1:36:59
2 Daria Rogozina     RUS 1:38:01
3 Sanne Broeksma        1:38:23
4 Rocio Espada      ESP 1:39:09
5 Marta Menditto     ITA 1:40:47

Over de auteur

Marcia Jansen

Freelance journalist | Schrijfster van de ‘De Hartslag van een ander’ | Triatleet sinds 2000 | Ironwoman sinds 2014 | Woonachtig met man en twee dochters op Salt Spring Island aan de westkust van Canada.

Gerelateerde berichten