Het NK Duathlon werd vandaag een prooi voor Daan de Groot en Sophie van der Most. De Groot trok tijdens het fietsen de wedstrijd naar zich toe; Van der Most leidde de dans bij de vrouwen vanaf de start.

Bij de mannen ging Wesley Mols na het startschot er direct hard vandoor, om met een ruime marge aan het fietsen te kunnen beginnen. Achter hem maakte De Groot samen met Hellas-ploeggenoot en titelverdediger Yennick Wolthuizen tijdens het fietsen snel de gang naar voren terwijl Mols terugduikelde in het klassement. Eenmaal op het tegenwindse stuk nam De Groot afstand om in de tweede fietsronde nog meer marge op Wolthuizen te nemen. Met twee minuten voorsprong wisselde De Groot naar het lopen, en op het slotonderdeel hoefde hij niet meer om te kijken. Met een sterke slotrun wist Alexander Picard alsnog de derde plaats te bemachtigen.

Bij de vrouwen was het na zilver vorig jaar nu goud voor Van der Most. Al direct in de eerste run nam ze afstand van de rest van het veld, met Marina van Dijk en Andrea Jochems in de achtervolging. Op de fiets kon Van Dijk nog wel een beetje tijd terugwinnen, maar kon Van der Most niet meer van de winst af houden.

Eerder op de dag bij het NK voor jeugd en junioren ging het goud voor de jeugd naar Niels van Lanen en Luna de Bruin, en bij de junioren naar Joey van ’t Verlaat en Marije Hijman.