BUENOS AIRES (ARG) – Barbara de Koning is zondag als zesde geëindigd in de triathlon binnen het programma van de Youth Olympic Games. De winst ging naar de Zuid-Afrikaanse Amber Schlebusch, die het rapst was van de eerste groep van achtervolgsters waarin ook De Koning zich bevond.

Na het zwemmen kreeg Maki Uchida een klein gaatje, maar op de fiets nam Anja Weber de leiding, met de Deense Sif Bendix Madsen in haar kielzog. Het tweetal wist vooruit te blijven, met een achtervolgend zevental op uiteindelijk een kleine minuut. Schlebusch kwam samen met De Koning en vijf anderen van de fiets en maakte te voet meteen het verschil. Weber en vervolgens Madsen werden uiteindelijk opgerold. De Koning moest van haar mede-achtervolgsters naast Schlebusch ook Eva Daniels en Paula Vega nog voor laten gaan.

UITSLAGEN 
YOG TRIATHLON BUENOS AIRES (ARG)
(Sprint afstand)

VROUWEN ------------------------------
 1 Amber Schlebusch    RSA  58:45
 2 Sif Bendix Madsen   DEN  58:56
 3 Anja Weber       SUI  59:36
 4 Eva Daniels      LUX  59:49
 5 Paula Vega       ECU  59:49
 6 Barbara De Koning      1:00:32
 7 Emilie Noyer      FRA 1:00:37
 8 Marie Horn       GER 1:00:41
 9 Brea Roderick     NZL 1:00:55
10 Hanne Peeters     BEL 1:01:02