In het eerste echt herfstige weekend van dit jaar stonden er nog twee races in Nederland: Zwolle en Alphen aan den Rijn.

In Zwolle ging de winst naar Matthijs Künzel, die op het lopen de winst naar zich toe trok. Na het fietsen was zijn achterstand op Han Peter Lucas liefst 2,5 minuut, die hij op de afsluitende 10 kilometer geheel wegwerkte. Bij de vrouwen was het Sarah-Lynn Reuver die de winst pakte met ruime cijfers. Op de achtste triathlon ging de zege naar Ruben Slote en Marije Dankelman, die als vierde overall binnenkwam.

Aan de Zegerplas in Alphen was het Koen Hijman die de kwart won. Niels Persoon ging na het fitsen nog samen met Ian Pennekamp aan de leiding maar maakte de wedstrijd niet af. Hijman wisselde een kleine anderhalve minuut later en wist op het lopen Pennekamp op te rollen.
Bij de vrouwen was Maaike Vooren vanaf de start de snelste. Dieuwertje Bax fietste en liep nog wel wat naar haar toe, maar kon haar niet meer bedreigen. Op de sprint waren Jeroen van der Liende en Loes van Ooijen de eersten terug aan de meet.

Aan de andere kant van de wereld waren in het Chinese Weihai nog enkele Nederlanders actief in de World Cup race aldaar. In de wedstrijd die gewonnen werd door Gustav Iden en Taylor Spivey eindigden Menno Koolhaasm Donald Hillebregt en Kirsten Nuyes in de middenmoot (32e, 36e respectievelijk 29e).

Finn Timmermans werd 42e in de ETU-cup race in Alanya, die gewonnen werd door de Zwitser Max Studer en Yuliya Yelistratova.

TRIATHLON ZWOLLE 
(Kwart triathlon)


MANNEN ---------------------------------
1 Matthijs Künzel        1.54.49
2 Han Peter Lucas        1.55.09
3 Patrick van Beek        1.58.25
 
VROUWEN --------------------------------
1 Sarah-Lynn Reuver       2.07.05
2 Aafke Willemsen        2.19.44
3 Liesbeth Kemkers        2.25.43
TRIATHLON ALPHEN a/d RIJN
(kwart triathlon)

MANNEN --------------------------------
1 Koen Hijman          2.04.26
2 Ian Pennekamp         2.05.15
3 Emil Hoogstad         2.06.14

VROUWEN -------------------------------
1 Maaike Vooren         2.17.55
2 Dieuwertje Bax        2.18.51
3 Tanya ten Velden       2.22.46