Op zondag, een dag na het geweld op de klassieke afstand, staat in Almere wederom de finale van het zevende eredivisieseizoen op de rol. Net als afgelopen jaren is de teamrelay – waarin de teamleden om beurten een supersprint afleggen – het spectaculaire slotstuk van het triathlonweekend in Almere. Bij de vrouwen lijkt Ferro Mosae de eindzege niet meer te kunnen ontglippen. De triatletes uit Maastricht wonnen tot nu vier van de vier wedstrijden en hebben een comfortabele voorsprong van zeven punten op Kijani uit Beesd. Met Sarissa de Vries, Rani Škrabanja, Sophie van der Most en Anna Witteven komt Ferro Mosae ook nog eens in een sterke opstelling aan de start.

De strijd om de overige podiumplekken is onverminderd spannend. Kijani, dat vorig jaar won in Almere, staat drie punten voor op TC Twente, dat na hun winst onlangs in Veenendaal ongetwijfeld ook vol ambitie aan de start komt. Hellas uit Utrecht zal na het wat tegenvallende resultaat in Veenendaal de achterstand op TC Twente (1 punt) goed willen maken om zo op het podium te kunnen eindigen. En wellicht kan het jonge team van TVA voor eigen publiek voor een verrassing zorgen.

Bij de mannen staat Squadra – Eindhoven stevig bovenaan. De landskampioen van 2017 lijkt dan ook op weg naar prolongatie van de titel. Het verschil met nummer twee Rogelli / Trimates is vier punten. De mannen uit Utrecht hebben op hun beurt vier punten voorsprong op TC Twente. Als de mannen uit Twente – die twee weken geleden verrassend wonnen in Veenendaal, ook in Almere kunnen stunten, kan dat de top vijf nog opschudden. Achter Twente staan Kijani uit Beesd en Visma / TriCan uit Arnhem – met een punt achterstand op Twente – op gelijke hoogte.

Na de finale in Almere is het seizoen nog niet voorbij. De top acht van de mannen en de top zes van de vrouwen mogen op 23 september naar Lille voor de meeting met de Belgische T3-series in het Kampioenschap der Lage Landen.

Over de auteur

Marcia Jansen

Freelance journalist | Schrijfster van de ‘De Hartslag van een ander’ | Triatleet sinds 2000 | Ironwoman sinds 2014 | Woonachtig met man en twee dochters op Salt Spring Island aan de westkust van Canada.

Gerelateerde berichten