Nijmegen was dit weekend het decor voor de ‘grand final’ van alle Divisies behalve de Eredivisie – die immers vorige week in Almere al de finalewedstrijd beleefde.

In de 1eDivisie legde Rutger Duursma met zijn zege op de dubbele supersprint een sterke basis voor de dagwinst van Triteam Groningen, die werd zeker gesteld door de vijfde plaats van Niels Grote Beverborg en een elfde voor Erik Schroder. TV Almere pakte de tweede plaats.
Bij de vrouwen ging het in de eerste helft gelijk op tussen Kim van ’t Verlaat, Amber Hulleman en Kirsten van de Ruit, maar vanaf het tweede zwemonderdeel nam Van ’t Verlaat afstand. Met vervolgens een derde plaats voor Loena Bank en een zeventiende voor Sandra Vermeulen ging de teamwinst naar TVS’90, ruim voor de vrouwen van De Dolfijn.

In de 2eDivisie Zuid wist Lorenzo Sinteur van De Zijl in de laatste run Thijs Wiggers in te rekenen, maar door een solide teamprestatie van RTC Den Haag (vijfde, zesde en zevende) ging de teamwinst naar de Hofstad.
Diede Diederiks was op afstand de snelste bij de vrouwen, maar ook hier was het team van RTC Den Haag collectief de snelste. Met een derde, vierde en veertiende plaats wisten ze net even voor NSTV Trion te blijven.

Bij de 2eDivisie Noord heersten de mannen van TriMates2 met de winst van Martijn Keijsers en vervolgens een tweede en vierde plaats. TriTeam Groningen wist ruim daarachter nog nipt Kijani voor te blijven.
Sarahg-Lynn Reuver leidde de race bij de vrouwen en effende daarmee het pad voor de dagwinst van TTvW Hof van Twente.

De teamwinst in de 3eDivisie Noord was voor Hellas 4, in de 3eDivisie Zuid was TC Maastricht oppermachtig met de winst van Florian Henning en vervolgens een vierde en zevende plaats.

Marco Glastra leidde het UHTT in de 4eDivisie Noord naar de winst, Charles Helsper en Bart in ’t Veld maakten het verder af. In de 4eDivisie Zuid ging de snelste tijd naar Jaimy Voogt maar het waren uiteindelijk de mannen van Sportclub Kwiek die de teamzege pakten, voor TV De Bollenstreek.

Een dag eerder waren in en rond de Spiegelwaal ook individuele triatleten actief. De snelste van de dag was Alexander Brennecke, die Tom Havekes en Robert Straub ruim te snel af was op de sprinttriathlon. Bij de vrouwen ging de dagwinst naar Danielle Riem.