Dat de herfst in Nederland is begonnen, werd dit weekend duidelijk. Ook bij onze zuiderburen bleek het zondag hard te regenen. Zware regenbuien, een lage temperatuur en de nodige wind zorgden voor een gure eerste editie van de ‘Battle der Lage Landen’. Plaats van handeling: strandbad De Lilse Bergen, een compacte wedstrijdlocatie waar de topteams uit de Eredivisie het opnamen tegen de mannen en vrouwen uit de Belgische Teamcompetitie, de T3-Series.

Op het menu stond een team-relay voor teams van drie atleten.
Bij de mannen maakten de Belgen direct de wedstrijd. Squadra en Trimates zaten na de eerste heat nog goed voorin. In de heats die volgden trok TRIGT – Arena de winst stap voor stap naar zich toe. De mannen uit Doornik pakten de dagzege, de eindzege in de T3-Series én wonnen de Battle. Een mooie tweede plek was er voor Squadra.

Bij de vrouwen opende TC Twente sterk. Samen met een Belgische pakten de vrouwen uit Enschede een gaatje op de concurrentie, dat na de tweede heat een flink gat was geworden. Daarachter lag het dicht bij elkaar, met sterk werk van de Nederlandse teams. In de derde heat ging alles alsnog op z’n kop. Ferro Mosae rukte op, liet TV Almere en TTW achter zich en eindigde uiteindelijk als vierde. TC Twente won de sprint om de tweede plek van TRIBE en liet daarmee de Belgische concurrent achter op plek drie. Kijani verraste de concurrentie met een zeer sterke laatste heat, haalde alle anderen in en pakte bij de vrouwen dik verdiend de titel ‘Kampioen der Lage Landen’.