Aankomend weekend staan er twee triathlontoernooien gepland met Nederlandse deelname. Voor jeugdatleten en jongerejaars junioren is er het EK-festival in de Griekse badplaats Loutraki en voor studenten staat het WK in de Zweedse plaats Kalmar op het programma. In totaal zestien atleten en drie coaches zijn namens de NTB afgevaardigd naar deze wedstrijden.

Coaches Marcel ten Wolde en Remco de Veen zijn dinsdag vertrokken naar Griekenland met zeven sporters. Bij de jongens komen Syb de Jong, Jesse Cuijpers, Ian Pennekamp en Gjalt Panjer uit en bij de meisjes zijn Barbara de Koning, Dirkje Lebouille en Silke de Wolde geselecteerd. Het festival bestaat uit drie racedagen, met op donderdag halve finales, zaterdag A- en B-finales en op zondag een mixed teamrelay. Het jeugd-EK is een vierdaags festival voor atleten geboren in 2001, 2002 en 2003.

Onder begeleiding van coach Sander Berk komen negen Nederlandse studenten dit weekend in actie op het WK, dat georganiseerd wordt door de ITU en de FISU, de wereldsportorganisatie voor studenten. Marije Dankelman, Joyce Caro, Sophie van der Most en Eva Cornelisse zijn de vrouwelijke deelnemers namens Nederland. Pim Venderbosch, Jardy van den Heuvel, Victor Goené, Wesley Mols en Finn Timmermans vormen de afvaardiging bij de mannen. Het WK gaat over de sprintafstand en zowel de mannen als de vrouwen komen op zaterdag 1 september in actie. Op zondag staat de mixed teamrelay op het programma.

één antwoord