LAUSANNE (SUI) – Jorik van Egdom wist zondag in Lausanne een sterke vijfde plaats te pakken, in een wedstrijd die gewonnen werd door Gustav Iden en Nicola Spirig.

Een voor zijn doen sterk zwemonderdeel droeg er aan bij dat hij samen met een grote groep atleten in de eerste wissel kwam. Op de fiets probeerden diverse atleten tussendoor weg te komen, maar zonder resultaat. Met meer dan dertig man stormde het mannenveld op de tweede wissel af en moest het lopen de beslissing brengen. Daarin was Iden veruit het sterkst van iedereen. Jonathan Brownlee wist in de spring Kristian Blummenfelt van zich af te houden. Van Egdom liep een sterk derde onderdeel en stelde daarmee plaats vijf veilig.
Marco Akershoek eindigde als 42 in het veld.

Bij de vrouwen was Lucy Hall als eerste terug van het zwemmen, direct gevolgd door Maya Kingma. Zij werden op de fiets echter al snel opgeslokt door een groepje groep achtervolgsters, geleid door Spirig. Die groep trok meteen hard door om uiteindelijk een gat van twee minuten te hebben bij de tweede wissel. In haar thuisland stormde Spirig door de wisselzone heen, pakte direct de leiding en liep vervolgens van iedereen weg.
Kingma eindigde uiteindelijk op plaats 31, op twaalf minuten van Spirig. Jony Heerink finishte ruim twee minuten daarachter.

UITSLAGEN 
ITU WORLD CUP TRIATHLON LAUSANNE (SUI)
(standaard afstand)

MANNEN --------------------------------
1 Gustav Iden       NOR 1:49:48
2 Jonathan Brownlee    GBR 1:50:19
3 Kristian Blummenfelt   NOR 1:50:24
4 Bence Bicsák       HUN 1:50:47
5 Jorik Van Egdom        1:51:06

VROUWEN -------------------------------
1 Nicola Spirig      SUI 2:05:11
2 Taylor Knibb       USA 2:06:02
3 Verena Steinhauser    ITA 2:06:25
4 Barbara Riveros     CHI 2:07:16
5 Julia Hauser       AUT 2:07:28