Precies op de valreep van het enige wedstrijdloze weekend op onze binnenlandse racekalender verschijnt het zomernummer van Transition. In nummer 16 doen we de zomer eer aan met veel zonnige platen en verfrissende verhalen.

\\\\\\\\\\\\

Evert Scheltinga laat ons een weekend lang over zijn schouder meekijken tijdens Challenge Geraardsbergen. Hij blijkt zijn eigen Muur te moeten overwinnen, nog voordat de wedstrijd van start gaat. Een openhartig verhaal!

\\\\\\\\\\\\

We besteden aandacht aan de Teamcompetities Triathlon, met portretten van een paar vriendenclubs en een fotoverhaal over de Triple Mix tijdens DUIN Almere. En ook de cover van Tim Buitenhuis is eredivisiewaardig…

\\\\\\\\\\\\

Marloes Vos is een triatlete zoals je ze niet vaak ziet. Van rolstoelbasketbalster tot finisher bij de kwart triathlon in haar woonplaats Gendt. Gert Hardeman neemt ons mee op haar road to be healthy. Met beeld van Jamie Stoffels en natuurlijk de triathlon van Gendt.

\\\\\\\\\\\\

Vader en zoon Zijerveld zijn, elk op hun eigen manier, fietspioniers. Martijn Sargentini zocht ze op. Vader Peter was ooit profiwielrenner en daarna toptriatleet. Zoon Martijn zou nooit profrenner willen zijn, maar leeft op veel vlakken wel het leven van de profrenner. Inclusief sponsoring. Dit verhaal verschijnt ook in Wielersport Magazine en we hebben het ook online voor je beschikbaar gemaakt.

\\\\\\\\\\\\

De triathlon van Rosmalen is, na vele jaren afwezigheid, terug op de kalender. Het verhaal over deze feniks die uit de eigen as herrees leest als een combinatie van een waargebeurd sprookje en een kroegverhaal. Zomerkost dus!