KLAZIENAVEEN – De derde manche in de Eredivisie Triathlon is zaterdag gewonnen door Squadra bij de mannen en Ferro Mosae bij de vrouwen. In allebei de gevallen onderstreepten de teams hun winst met het claimen van zowel de eerste als de tweede plaats in de individuele uitslag.

Bij de mannen was Menno Koolhaas de snelste van het veld. Hij noteerde veruit de snelste looptijd en liep daarmee een kleine halve minuut uit op zijn ploeggenoot Neal Van Vaerenbergh. Bij de vrouwen pakte Sarissa de Vries de zege, op enkele tellen gevolgd door Rani Skrabanja. Skrabanja was al het snelste uit het water, en op de fiets wist De Vries snel aan te sluiten. De twee vrouwen van Ferro Mosae waren op de fiets vooruit en wisselden met een ruime minuut voorsprong. Op de afsluitende vijf kilometer bleef het tweetal verder buiten schootsafstand.

Squadra heeft nu in de tussenstand de leiding nipt overgenomen van TriMates. Het verschil, met Veenendaal en de teamrelay in Almere nog te gaan, is één punt. Bij de vrouwen versterkte Ferro Mosae haar leidende positie. Met drie overwinningen in drie races is het gat op de vrouwen van Hellas nu vijf punten.

UITSLAGEN 
TRIATHLON KLAZIENAVEEN
(sprint triathlon)

MANNEN --------------------------------
1 Menno Koolhaas         58.02
2 Neal Van Vaerenbergh  BEL   58.25
3 Luca Heerdt           58.32
4 Wesley Mols           58.35
5 Lars van der Knaap       58.38

VROUWEN -------------------------------
1 Sarissa de Vries       1.04.20
2 Rani Skrabanja        1.04.28
3 Jony Heerink         1.05.04
4 Marije Dankelman       1.05.19
5 Deborah Wissink        1.05.47