ISEO (ITA) – De Nederlandse paratriatleten hebben het weer goed gedaan tijdens de tweede race in de World Paratriathlon Series. In het Italiaanse Iseo begonnen de rolstoelatleten met Margret IJdema, Jetze Plat en Geert Schipper als eerste aan hun sprinttriathlon. IJdema had zware concurrentie van atleten die al eerder topwedstijden hadden gewonnen en ruim sneller waren. Margret is pas aan haar eerste volledige seizoen begonnen en wordt nog elke race beter. Ze eindigde in Iseo op een prachtige derde plek.

Bij de mannen in de rolstoelklasse stond er wederom geen maat op Jetze Plat en Geert Schipper. Met de snelste zwem- en handbiketijd had Plat een voorsprong van ruim vier minuten op Schipper gecreëerd. Deze werd met de beste tijd op het slotonderdeel tweede, op ruime voorsprong op Britse Joe Townsend.

In de PTS2-klasse was Maurits Morsink van plan hoge ogen te gooien. Met een goede voorbereiding en een selectief parcours waren de vooruitzichten goed. Helaas was het ruige zwemwater hem niet gunstig gezind en kon hij tijdens het fietsen niet de gehoopte power in de benen vinden om de achterstand weg te werken. Met nog wel de snelste fiets- en looptijd eindigde hij echter op de zevende plek in het veld met de complete wereldtop.

De volgende race voor de paratriatleten is het EK in Tartu (Estland) en een week later de derde WPS race in Edmonton.

Bronnen:
– Bas de Bruin