HAMBURG (GER) – De World Triathlon Series race in Hamburg bracht geen uitschieters voor het Nederlandse team opgeleverd. De Oranje mannen en vrouwen eindigden allemaal in het middenveld. Klamer werd twaalfde, het is giswerk achteraf wat ze had kunnen doen als ze niet vroeg tijdens het fietsen zou zijn gevallen. De Nederlandse kopvrouw stijgt hiermee naar plaats twee in de WTS-ranking.

De wedstrijd begon sterk voor de Nederlandse vrouwen. Jessica Learmonth kwam als eerste uit het water, met dertien tellen daarachter Klamer en vervolgens Kingma. Al vroeg tijdens het fietsen ging het mis; Klamer gleed in een bocht hard onderuit. Ze herpakte zichzelf snel, sprong weer op de fiets om weer vol in de achtervolging te gaan. Ze sloot uiteindelijk weer aan in de eerste achtervolgende groep, waarin ook Kingma zat. In de slotfase hielden ook de koploopsters het niet vol, waarna een pak van 25 vrouwen tegelijk op de wissel afstormde. De snelste uit de wissel was de Francaise Cassande Beaugrand, die vervolgens ook naar de winst liep. Laura Lindemann pakte voor eigen publiek de tweede plaats, de laatste podiumplaats was voor Katie Zaferes. Kingma finishte als 29e.

Bij de mannen was Mario Mola de te kloppen man, maar ook in Hamburg wist de Spanjaard dit seizoen ongeslagen te blijven. Al moest hij er wel voor werken. Bij het zwemmen kwam bijna het gehele pak mannen dichtbij elkaar uit het water. Op de fiets gingen Kristian Blummenfelt, Jonathan Brownlee en Vincent Luis er vandoor in een poging de wedstrijd open te breken. Met twintig seconden marge kon het drietal aan het lopen beginnen, maar dat bleek niet genoeg.
Brownlee vocht voor wat hij waard was, maar na ruim drie kilomater kwam Mola voorbij. De Brit moest vervolgens ook Luis en Richard Murray nog voorbij laten gaan. Marco van der Stel finishte als 31e, op 1:15 achter de winnaar.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON HAMBURG (GER)
(sprint triathlon)

MANNEN --------------------------------
1 Mario Mola       ESP   53:24
2 Vincent Luis      FRA   53:29
3 Richard Murray     RSA   53:32
4 Jonathan Brownlee    GBR   53:36
5 Jacob Birtwhistle    AUS   53:42

VROUWEN -------------------------------
1 Cassandre Beaugrand   FRA   58:06
2 Laura Lindemann     GER   58:36
3 Katie Zaferes      USA   58:37
4 Nicola Spirig      SUI   58:42
5 Kirsten Kasper     USA   58:44