Het kan je bijna niet ontgaan zijn, de triathlonsport groeit snel. Alle hens aan dek voor het officialkorps, want het aantal officials groeit minder hard dan het aantal deelnemers aan wedstrijden. In het laatste nummer van Transition werd al aandacht besteed aan de officials en waarom zij ervoor gekozen hebben te doen wat zij doen. Dat samen met de oproep dat aanwas van nieuwe officials – zeker officials die een achtergrond hebben als atleet – meer dan welkom is.

Gelukkig nam direct na het verschijnen van Transition al inmiddels meer dan vijftig lezers de stap om zich aan te melden als official.

Om te laten zien dat het officialwerk méér is dan alleen het controleren van de fiets en de helm, en kijken of er niet gestayerd wordt op het fietsparcours, besloot official, atleet en amateurfotograaf Gert-Jan ten Pierick het werk van de officials op een wedstrijddag in beeld te brengen.

 

Fotogalerij

 

Officialbriefing voor de komende dag

 

De dagindeling wordt nog een keer doorgelopen.