Zaterdag hebben twaalf triatleten van Triade uit Zwolle het IJsselmeer overgezwommen. Twee teams van zes zwemmers gingen ’s ochtends in Stavoren het water in om in estafettevorm de overtocht van 22 kilomater naar Medemblik te maken. Beide teams hadden een begeleidingsboot waarin de tactiek besproken kon worden en de benodigde energie aangevuld werd. De zwemmers wisselden elke 30 minuten. De teams hielden elkaar goed in de gaten, want stiekem was er wel rivaliteit tussen beide teams.
De overtocht duurde in totaal 7 uur en 15 minuten. Door de stevige wind en regen was het vooral de eerste drie uur een pittige tocht met flinke golfslag. Tegen de eind van de ochtend werd het rustiger op het water, waardoor ook het tempo weer flink omhoog ging. De laatste 500 meter zwommen de triatleten gezamenlijk naar de finish in Medemblik.

Bronnen:
– Rolien Duiven