De triathlon van Oud Gastel is opnieuw gewonnen door Sven Strijk. Beste vrouw was Pleuni Hooijman. Met overmacht was Strijk voor de vijfde keer inmiddels de sterkste in het West-Brabantse. Omar Brons pakte de tweede plaats. Svens oudere broer Erik-Simon werd derde.

Met de Luxemburgse Ironman 70.3 vorig weekend nog in de benen stond Strijk zondag aan de start en was hij zelf ook onzeker of het voor de vijfde keer zou gaan lukken. Evengoed had hij aan de meet twee minuten voor op Brons. Strijk kwam al gelijk met hem uit het water, om vervolgens meteen op de fiets gas te geven. Op het lopen moest Strijk nog wat tijd prijsgeven aan Brons, maar was niet meer te achterhalen.

De triathlon in Zeewolde ging naar Glen ten Berge en Ilona Eversdijk. Ten Berge buitte zijn loopkwaliteiten goed uit en rukte op van plaats vier na het fietsen naar de kop, die hij in de laatste kilometers wist over te nemen van Geert Lantink. Voor Eversdijk was het een kop-staart overwinning op Sarah-Lynn Reuver. In het NK voor de masters was de overall-winst voor M40 Auke Geurts, die Martijn Boot een minuut voor wist te blijven. Snelste vrouwelijke master was Jeanet van den Berg.

In Leidschendam vond de Midzomertriathlon plaats; dit keer niet meer op vrijdagavond maar op zondagmiddag, en niet meer in recreatiegebied Vlietland maar in het hartje van het dorp, met de sluis en houtzaagmolen ‘De Salamander’ als prachtig decor. Lorenzo Sinteur ging er met de winst vandoor. Bij de vrouwen liep Hilde Pape naar de zege. Na het fietsen lag Brenda Schuurkamp nog riant op kop, maar zij moest toezien dat zowel Pape als Livia Eggler haar op het slotonderdeel nog passeerden.

In Gendt was Diederik Scheltinga de sterkste. Bij het zwemmen moest hij Tom Havekes nog voor zich dulden, maar daarna ging hij er soloo vandoor. Bij de vrouwen leidde Danielle Riem de wedstrijd vanaf de start

In de Leidsche Rijn Vrouwentriathlon was Nelleke Baldé de snelste. Baldé kwam als vierde uit het water en was dankzij een snelle wissel als eerste op de fiets. Daarna hoefde zij niet meer om te zien. Op de mini-afstand won daar Nesrine Leene. Zij kwam als elfde van de fiets maar wist zich op de 2,5 km lopen naar de kop te snellen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON OUD GASTEL
(1,3Z - 60F - 14L)

MANNEN ------------------------------
1 Sven Strijk         2.22.48
2 Omar Brons         2.29.28
3 Erik-Simon Strijk      2.36.24

VROUWEN -----------------------------
1 Pleuni Hooijman       2.50.37
2 Sione Jongstra       2.52.52
3 Rahel Bellinga       2.57.21
UITSLAGEN 
TRIATHLON ZEEWOLDE
(standaard afstand)

MANNEN ------------------------------
1 Glenn ten Berge       2.03.01
2 Geert Lantink        2.04.45
3 Casper van Dam       2.05.25

VROUWEN -----------------------------
1 Ilona Eversdijk       2.11.29
2 Sarah-Lynn Reuver      2.14.41
3 Jorieke Casteleijn     2.15.16
UITSLAGEN 
TRIATHLON LEIDSCHENDAM 
(achtste triathlon)

MANNEN ------------------------------
1 Lorenzo Sinteur        59.06
2 Christian Tölg       1.00.26
3 Niels Ros          1.01.32

VROUWEN -----------------------------
1 Hilde Pape         1.07.45
2 Livia Eggler        1.09.00
3 Brenda Schuurkamp      1.09.25
UITSLAGEN 
TRIATHLON GENDT 
(kwart triathlon)

MANNEN ------------------------------
1 Diederik Scheltinga     1.49.55
2 Tom Havekes         1.52.43
3 Klaus Schlüter     GER 1.53.29

VROUWEN -----------------------------
1 Danielle Riem        2.07.38
2 Linda van Vliet       2.08.05
3 Sylvia van Breda      2.14.13
UITSLAGEN 
TRIATHLON UTRECHT 
(achtste triathlon)


VROUWEN 1/8 -------------------------
1 Nelleke Baldé        1.11.50
2 Kim Hittinger        1.13.11
3 Nelleke Bosch        1.14.30

VROUWEN 1/16 ------------------------
1 Nesrine Leene         37.46
2 Kyra Meulenberg        38.46
3 Daphne Goorhuis        38.46

één antwoord

 1. Matthijs stam

  Beste,

  Ietwat verward kijk naar de wrap-up van dit weekend. Waarbij voor een aantal agegroupers een ‘belangrijk’ event is. Want hoe vaak kan je met andere atleten meten voor het NK? Een officieel NTB event.

  Naast het feit dat er nauwelijks aandacht aan wordt gegeven, staat de Nederlands kampioen bij de dames niet vermeld, maar wordt nr2 vermeld als de kampioen.

  Jammer, en zegt misschien ook iets over de status van deze wedstrijd? Een jaar geleden was dat in Didam wel anders.