NOTTINGHAM (GBR) – Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom hebben tijdens de eerste mixed team relay van het seizoen met een knappe vijfde plek laten zien dat de bronzen plak op het Wereldkampioenschap van 2017 geen toevalstreffer was. De winst ging naar de atleten van de Verenigde Staten, die de rest van het veld op flinke achterstand zetten. Groot Brittannië wist de schade te beperkten met Vicky Holland en Jonathan Brownlee, en pakte zilver. In de eindsprint versloeg Frankrijk Australië en Nederland, waardoor het brons naar de Fransen ging. Nederland zat de hele wedstrijd in de top-acht en had lang zicht op het podium. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het kwalifciatietraject richting Tokyo 2020, waar de mixed relay voor het eerst op het programma van de Spelen staat.

Kirsten Kasper opende al sterk voor de Amerikanen, maar uiteindelijk gaf het Franse team toch als eerste het stokje over aan het tweede teamlid Pierre le Corre. Frankrijk hield de leiding vast tot aan de derde relay, waarin Katie Zaferes de rollen weer omkeerde. In de laatste ronde kon Matthew McElroy het afmaken ondanks de druk van Brownlee voor het thuispubliek.

UITSLAGEN 
MIXED TEAM RELAY NOTTINGHAM (GBR)

---------------------------------------
1 United States         1:21:16
2 Great Britain         1:21:45
3 France            1:21:57
4 Australia           1:21:58
5 Netherlands          1:22:02

één antwoord

 1. Frank J

  Ik heb genoten van team Nederland. Knap werk vrouwen en mannen!