WUUSTWEZEL (BEL) – Kirsten Nuyes heeft zaterdag haar beste resultaat tot op heden neergezet. In de ETU-cup triathlon van Wuustwezel werd de Puttese triatlete tweede achter Nicole van der Kaay. De Nieuw-Zeelandse (met Nederlandse roots) zat al in derde positie tijdens het zwemmen, bleef attent in de kopgroep en liep vervolgens naar de winst. Jony Heerink, die op de fiets Nuyes ondersteunde, pakte acher Nuyes nog een fraaie vierde plaats.

De mannenwinst ging voor de tweede keer op rij naar Marten van Riel. Hij maakte al vroeg de wedstrijd door met drie medestanders direct na het zwemmen de aanval te zoeken. Halverwege werden ze echter bijgehaald, maar Van Riel was in de wissel meteen goed weg, samen met de Nieuw-Zeelander Daniel Hoy en de Amerikaan Morgan Pearson. In de eindsprint was Van Riel de Amerikaan te snel af. Van de Nederlandse mannen was Donald Hillebregt op plaats 25 de beste. Marco Akershoek volgde twintig tellen later als 33e, Niek Heldoorn finishte als 48e.

UITSLAGEN 
ETU TRIATHLON WUUSTWEZEL (BEL)
(sprint afstand)

MANNEN ------------------------------
1 Marten van Riel     BEL 51.39
2 Morgan Pearson      USA 51.42
3 Daniel Hoy        NZL 51.48
4 Tony Smoragiewicz    USA 51.59
5 Ian Manthey       ITU 52.01

VROUWEN -----------------------------
1 Nicole van der Kaay   NZL 58.29
2 Kirsten Nuyes         58.54
3 Kiri Atkin        NZL 59.11
4 Jony Heerink         59.26
5 Ainsley Thorpe      NZL 59:30