ROTTERDAM – Bij de Triathlon010 aan de Willem Alexander roeibaan bij Zevenhuizen waren zaterdag Sarissa de Vries en Marco van der Stel de snelsten van het pak. Van der Stel leidde de wedstrijd zelfs van start tot finish.

Bij de mannen was alleen Jardy van den Heuvel die Van der Stel nog bij kon houden tot aan het lopen. Met zijn tweeën kregen zij een gaatje bij het zwemmen dat zij niet meer weggaven. Het tweetal dook met een ruime halve minuut op Devi Wolthuizen, Stijn Jansen en Youri Keulen de wissel in, maar daarna was de motor bij Van den Heuvel leeg. Keulen probeerde nog naar Van der Stel toe te lopen, maar het gat was te groot. Thomas Cremers liep met de snelste looptijd nog naar het brons.

In de vrouwenwedstrijd gingen bij het zwemmen Lotte Wilms en Marije Dankelman aan de leiding, maar al op tien tellen gevolgd door De Vries. Die nam op de fiets solo de leiding en fietste van iedereen weg. Jony Heerink wist met een snel slotonderdeel Dankelman en Wilms nog te verschalken en daarmee zilver te pakken.

De masterstitels overall gingen naar Sione Jongstra en Sjoerd Veltman, en bij de paratriatleten was Jetze Plat een maatje groter dan de rest van het veld. Luna de Bruin wist in de eindsprint van het NK voor de jeugd Tamar Veltman net van het goud af te houden, Niels van Lanen leidde vanaf de start naar de zege. In de juniorenwedstrijd waren Quinty Schoens en Niek Heldoorn de snelsten.

Naast het individuele NK werd er ook een Mixed Team-Relay gehouden als toetje. De winst ging naar TC Twente, die met Marije Dankelman sterk opende kort achter Anne Zijerveld van Kijani. In de tweede relay kwam Hellas echter dichtbij, die vervolgens met Jony Heerink vervolgens ook de leiding pakte. Stijn Jansen maakte het vervolgens goed af.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ROTTERDAM
(sprint afstand)

MANNEN --------------------------------
 1 Marco van der Stel       56:37	 
 2 Youri Keulen          57:04	 
 3 Thomas Cremers         57:10	 
 4 Stijn Jansen          57:12	 
 5 Wouter Dijkshoorn       57:20	 
 6 Wesley Mols          57:31	 
 7 Daan Jacobs	         57:37	 
 8 Tim Jacobs           57:38	 
 9 Koen Hijman          57:38	 
10 Finn Timmermans        57:46

VROUWEN -------------------------------
 1 Sarissa de Vries       1:03:05	 
 2 Jony Heerink         1:03:37	 
 3 Lotte Wilms         1:03:42	 
 4 Marije Dankelman       1:04:15	 
 5 Deborah Wissink       1:04:53	 
 6 Sophie van der Most     1:04:59	 
 7 Corine Nelen         1:06:24	 
 8 Rianne de Croock       1:06:42	 
 9 Elianne Huitema       1:06:57	 
10 Eva Cornelisse        1:07:18