LEEDS (GBR) – Rachel Klamer kwam zondag in Leeds weer dichtbij haar topvorm waarin ze twee maanden geleden de openingswedstrijd in de strijd om het WK in Abu Dhabi won. In de vierde wedstrijd van de World Triathlon Series knokte ze zich naar een vierde plaats toe. Klamer kwam in tegenstelling tot eerdere wedstrijden in Bermuda en Japan nu wel goed uit het water. Ze bleef slim mee fietsen met de kopgroep, maar wisselde aanvankelijk niet zo sterk van fietsen naar lopen. Gaandeweg de tien kilometer kwam de Beuningse atlete steeds meer in haar ritme en in de slotfase liep ze met de francaise Leonie Periault voor de vierde plaats. Die pakte ze, zodat een podiumklassering voor het WK weer in beeld komt.

De race werd gewonnen door de Britse Vicky Holland. Bij de mannen was Richard Murray, partner van Klamer, superieur. De Zuid-Afrikaan kende een matig voorseizoen, maar stond in Leeds weer aan de top. Wereldkampioen Mario Mola werd tweede, enige Nederlander was Marco van der Stel op een 23e plaats.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON LEEDS (GBR)
(standaard afstand)

MANNEN --------------------------------
1 Richard Murray      RSA 1.45.52
2 Mario Mola        ESP 1.46.01
3 Vincent Luis       FRA 1.46.14
4 Pierre le Corre     FRA 1.46.27
5 Marten van Riel     BEL 1.47.03

VROUWEN -------------------------------
1 Vicky Holland      GBR 1.56.32
2 Georgia Taylor-Brown   GBR 1.56.49
3 Katie Zaferes      USA 1.57.02
4 Rachel Klamer         1.57.24
5 Leonie Periault     FRA 1.57.24
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst