Voor de paratriatleten staat zaterdag in het Italiaanse Iseo de tweede race meetellend voor de World Paratriathlon Series (WPS) op het programma. Bondscoach Bas de Bruin is met vier atleten – Jetze Plat, Geert Schipper, Margret IJdema en Maurits Morsink – vertegenwoordigd in Italië.

Het kwalificatietraject voor de Paralympische Spelen in Tokio 2020 start pas in 2019, maar de wedstrijden in 2018 zijn toch al van groot belang. “Het is zaak om nu al genoeg punten voor de wereldranglijst te scoren om een zo goed mogelijke uitgangspositie voor kwalificatie voor Tokio te bewerkstelligen”, vertelt De Bruin.

284036 del 11370 medium 557406 original 1530193852
Jetze Plat en Geert Schipper – die de wedstrijd in Iseo al twee keer op zijn naam schreef – zijn in de PTWC-klasse voor rolstoelatleten kandidaten voor het podium en hetzelfde geldt voor Margret IJdema in de PTWC-klasse bij de vrouwen. Maurits Morsink (PTS2) heeft na drie podiumplekken in World Cup-events zijn pijlen gericht op een topnotering in een WPS race.

Na Iseo blijft Jetze Plat voor een trainingstage in Italië als voorbereiding op het WK handbiken, begin augustus in Maniago. Voor de rest van de selectie staat half juli in Estland het EK paratriathlon op het programma.