WEERT – Zondag vond in Weert de generale repetitie voor het EK triathlon volgend jaar plaats, met winst voor Jorik van Egdom. De Veenendaler was na een achterstand van een halve minuut bij het zwemmen toch snel aangesloten bij het peloton van uiteindelijk vijftig man. Die begonnen gelijktijdig aan het lopen, waarop Van Egdom de Europese concurrentie zijn hielen liet zien. De Fransman Maxime Huber-Moostbrugger werd op 27 seconden tweede. Pim Venderbosch debuteerde niet onverdienstelijk op een zeventiende plaats.

Bij de vrouwen was Alexandra Razarenova niet te verslaan. De beste Nederlandse was Lotte Wilms op een zevende plaats. Wilms kwam als derde uit het ‘Blauwe Meertje’ en kon in de kopgroep mee, maar moest op het lopen toegeven.

UITSLAGEN 
ETU TRIATHLON WEERT
(standaard afstand)

MANNEN --------------------------------
1 Jorik van Egdom        1.50.02
2 Maxime Huber-Moosbrugger FRA 1.50.29
3 Iestyn Harrett      GBR 1.50.37
4 Fergus Roberts      GBR 1.50.54
5 Anton Kozlov       RUS 1.51.01

VROUWEN -------------------------------
1 Alexandra Razarenova   RUS 2.03.12
2 Jasmin Weber       SUI 2.04.34
3 Nina Eim         GER 2.04.59
4 Leina Meissner      GER 2.05.26
5 Sophie Alden       GBR 2.05.39
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
– Foto Adrie Berk