KRAICHGAU (GER) – In de Ironman 70.3 van Kraichgau was de Nederlandse inbreng beduidend groter dan in The Championship. Bovendien ging veel aandacht uit naar het duel tussen tweevoudig Hawaii-winnaar Jan Frodeno en de huidige Hawaii-kampioen Patrick Lange. Waar Frodo vorig jaar moest buigen voor zijn landgenoot en grotendeels wandelend de Ironman op Hawaii volbracht, waren de rollen in Kraichgau omgekeerd. Frodeno heerste als vanouds en is weer helemaal terug. De Australiër Nick Kastelein werd derde.

Voor Bas Diederen begon het seizoen zondag pas in deze wedstrijd. Hij bood de wereldtoppers goed partij, moest vrijwel de hele 90 kilometer alleen fietsen maar verslapte nauwelijks. Het resulteerde in een achtste plaats voor de Limburger, daaruit moed puttend voor komende wedstrijden. Diederen bekijkt van wedstrijd tot wedstrijd waar zijn doelen liggen.

Yvonne van Vlerken was in Kraichgau opmvallend snel hersteld van haar uitstappen vorige week op de Ironman Lanzarote. Toen had ze moeite haar voeding binnen te houden en stapte na 170 kilometer fietsen uit. Nu werd ze prachtig derde achter opnieuw twee sterke Duitse vrouwen Laura Philipp, die voor de vierde keer op rij won en Daniela Sammler.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 KRAICHGAU (GER)

MANNEN --------------------------------
1 Jan Frodeno       GER 3.49.05
2 Patrick Lange      GER 3.55.35
3 Nick Kastelein      AUS 3.57.13

VROUWEN -------------------------------
1 Laura Philipp      GER 4.20.50
2 Daniela Sammler     GER 4.31.16
3 Yvonne van Vlerken      4.34.58
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst

één antwoord

 1. Harmen

  En Roy Lagerburg is de beste AG-er overall, ook noemenswaardig!