Een deel van de Nederlandse ploeg die gaat deelnemen aan het Multisport World Championships Festival in Denemarken is bekend. Tijdens het Multisport Festival in Fyn strijden atleten in verschillende disciplines van de triathlonsport om de wereldtitels. Bondscoach Armand van der Smissen selecteerde alvast acht duatleten voor het WK duathlon (10km lopen, 36km fietsen en 4,9 km lopen) voor elite en junioren op vrijdag 6 juli. Bij de elitevrouwen komen namens Nederland Lesley Smit en Jony Heerink in actie. Sophie van der Most start bij de vrouwen beloften (onder 23 jaar) en Shirin van Anrooij, Marije Hijman en Sam Wennink doen een gooi naar de wereldtitel in de wedstrijd voor junioren. Vooralsnog doen er in Fyn alleen Nederlandse atleten in de neosenioren-wedstrijd mee, die overigens tegelijk met de elite starten: Wesley Mols en Thomas Cremers. Cremers veroverde vorig jaar in het Canadese Penticton de bronzen medaille bij de junioren en heeft nu dus de overstap naar de beloften gemaakt. Mogelijk worden er later nog Nederlandse deelnemers voor de juniorenwedstrijd toegevoegd.

Nieuw in Fyn is de mixed teamrelay. In navolging van de triathlon, waar de mixed teamrelay in 2020 deel maakt van het olympische programma in Tokio, is de teamestafette in Fyn nu ook gemengd. Voor dit onderdeel zijn Thijs Wiggers, Stijn Jansen en Maaike Telkamp geselecteerd. De tweede vrouw wordt na de individuele wedstrijd in Fyn aangewezen.

Wie Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK cross triathlon op 10 juli wordt na de Beach Challenge crosstriathlon in Kijkduin bekend.