In de Ironman 70.3 van Aix en Provence werden de gebroeders Sven en Erik-Simon Strijk dertiende en zestiende. Opvallend was de terugkeer van Heleen bij de Vaate in een Europese wedstrijd. Ze finishte als zestiende. De Duitser Andi Boecherer en de Francaise Manon Genet wonnen de wedstrijd.

In Enschede moesten vanwege naderend noodweer de laatste series van de Teamcompetitie worden afgeblazen. In de 2eDivisie stond tot dan het team van Rogelli/Teammates 2 aan de leiding. Het team met Pim Venderbosch, Daan Gehlen, Gerbert van den Biggelaar en Marijn de Jonge won de ochtendserie. Beste vrouwenteam was TTvW Hof van Twente met Sarah-Lynn Reuver, Mieke Prins, Anne Oltvoort en Laura van der Neut.

De winst in de zwemloop van Rucphen ging naar de Belgische deelnemers Arno Lambrecht en Lotte de Vet.

IRONMAN 70.3 AIX-EN-PROVENCE(FRA)


MANNEN ---------------------------------
1 Andi Boecherer      GER 3.53.09
2 Denis Chevrot       FRA 3.58.27
3 Kevin Maurel       FRA 3.58.43
 
VROUWEN --------------------------------
1 Manon Genet        FRA 4.24.22
2 Lisa Hutthaler      AUT 4.27.08
3 Fenella Langridge     GBR 4.28.24
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst