HOOGERHEIDE – Voor het eerst in drie jaar wordt er – zondag in Hoogerheide – weer gestreden om de nationale duathlontitels op de sprintafstand. De afgelopen jaren was er geen geschikte organisatie beschikbaar, maar de NTB denkt in Hoogerheide een goede en stabiele wedstrijdorganisatie te hebben gevonden. Het NK sprint voor elite – er zijn geen age-grouptitels te verdienen – valt samen met de Run Bike Run-series in Hoogerheide. Favoriet bij de mannen zijn onder meer Nils Pennekamp, Joep Staps, Alexander Picard, Dennis Licht en Christiaan Solleveld. Multitalent Shirin van Anrooij lijkt ondanks haar jeugdige leeftijd goede papieren te hebben bij de vrouwen, maar in onder meer Dieuwertje Poort, Lesley Smit, Jony Heerink en Rani Skrabanja zal zij geduchte tegenstanders krijgen.

In het Deense Velje vindt zondag het Europees kampioenschap duathlon over de middenafstand – 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen – plaats. Nederland wordt vertegenwoordigd door Miriam van Reijen, Marina van Dijk, Thomas Bruins en Daan de Groot. Van Reijen en Bruins zijn in Velje podiumfavorieten.

Het NK voor vrouwen in Hoogerheide start om 13.00 uur, de mannen vertrekken om 14.45 voor hun kampioensrace.

Bronnen:
Duathlon Hoogerheide