AGUILAS (ESP) – De openingswedstrijd van het seizoen 2018 voor de paratriatleten is zondag gewonnen door Maurits Morsink. In Aguilas liet hij het volledige veld op overtuigende wijze zijn hielen zien. Zoals gebruikelijk was zijn sterke fiets- en loopwerk doorslaggevend, en rolde hij zijn concurrenten een voor een op, om vervolgens met bijna twee minuten marge op Vasily Egorov te finishen.

Morsink was de enige Nederlander in Aguilas. Met deze zege stijgt Morsink op de ITU Paratriatlon Ranking, en schurkt hij nadrukkelijk tegen de top-tien aan. Op 28 mei gaat Maurits voor zijn volgende overwinning in de ITU World Cup Series, in het Engelse Dorney Lake.

Morsink komt uit in de klase PT2. Door zijn beperking (hemiplegie) is zwemmen zijn minst sterke onderdeel. De rechterkant van zijn lichaam is licht spastisch en heeft daardoor minder spierkracht als gevolg van een hersenbloeding bij zijn geboorte. Hij bereidt zich momenteel voor op de paralympische Spelen van 2020 die in Tokyo worden gehouden, en streeft naar een plek in de top-vijf van de World Ranking eind 2018. Hij heeft dan ook een ambitieuze wedstrijdkalender, met World Cup races in Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië, Canada en het EK in Estland. Met als klap op de vuurpijl het WK in Australië in september.

Bronnen:
– Sybren Andringa