DEN HAAG – Terwijl elders in het land de koninklijke lintjes werden uitgereikt, regende het op 26 april sterren op de sportcampus in het Haagse Zuiderpark. In het topsportcentrum werd een Wall of Fame met Haagse Sporticonen onthuld. Nadat eerder de Haagse Olympische atleten en wereldkampioenen hun ster hadden gehad, was er nu aandacht voor de mensen die in een andere rol Haagse sportgeschiedenis hadden geschreven.

Zo mocht Rudolf Degenaar temidden van Haagse sporticonen als Aad de Mos, Lex Schoenmaker en Joan Haanappel aan een doek trekken die de Wall of Fame onthulde. Als grondleggers van de Holland Vierkamp en de Holland Triatlon had Degenaar samen met Hans Dieben elk een plekje op de Wall of Fame verdiend.

Degenaar was er zichtbaar blij mee en poseerde trots bij zijn ster. De 78-jarige dichter, saxofonist en oud-leraar is nog steeds zeer actief en zwemt zes keer in de week. Deze week staat hij in het Haagse Hofbad aan de start voor het NK 1500 meter bij masters.
Dieben – tegenwoordig woonachtig in Californië – moest het doen met de foto’s.

Bronnen:
– Frank Hamelink

2 reacties

  1. Adri Gerards

    Prachtige beloning voor al je vrijwilligersinzet, makker. Ik maak geregeld je dagelijkse zwemtrainingen van je mee met voor jou aansluitend je fitnesstrainingen! Prima conditie en (gelukkig) goeie gezondheid. Succes verder, Adri.