Het bondsmagazine Transition kent een bijzondere veertiende editie, die eenmalig ‘Triathlon’ zal heten. Vanaf 10 april ligt het blad in de winkel en het zal ook toegestuurd worden aan de abonnees van Runner’s World en Bicycling. NTB-leden en abonnees van Transition krijgen het magazine thuisgestuurd.

De samenwerking met Runner’s World en Bicycling heeft gezorgd voor een speciale editie, die content bevat voor hardlopers en fietsers die triathlon op hun bucketlist hebben, maar ook voldoende leesvoer voor de fijnproever die al jarenlang verknocht is aan triathlon.
Aanleiding voor de samenwerking is de almaar groeiende populariteit van onze sport. In het persbericht staat het aldus verwoord: Veel hardlopers en fietsers zien in triathlon de ultieme uitdaging. Stond voorheen het lopen van een marathon bovenaan de bucketlist, nu is dat de triathlon.

In ‘Triathlon’ staan tips voor je eerste triathlondag en het voorkomen van blessureleed. Een Ironman in twaalf maanden? Het kan! In een exclusief interview vertelt wereldkampioen Mario Mola over zijn mindset en wordt levende legende Rob Barel geportretteerd. Toptriatlete Rachel Klamer liet zich speciaal voor dit magazine fotograferen, vlak na haar historische zege in de WTS-zege in Abu Dhabi.

De hoofdredactie van het blad was in handen van Olivier Heimel (Runner’s World), Laurens ten Dam (Bicycling), Martijn Keijsers (Transition) en Rens Muller.

‘Triathlon’ is vanaf dinsdag 10 april overal te koop; leden van de NTB ontvangen de eenmalige uitgave in plaats van het reguliere bondsmagazine Transition. Begin juni is Transition er weer, met editie #15.