MELILLA (ESP)– Het moest er vroeg of laat een keer van komen dat Marco van der Stel een internationale zege zou boeken. Vandaag was dat het geval in Melilla, een Spaanse enclave op het Afrikaanse continent. De triatleet uit Capelle aan den IJssel won er de derde ETU-cup wedstrijd van het seizoen. De ETU-Cup races komen dit seizoen ook langs in Weert en Holten.

In een spannende race kwam Van der Stel, die al vijf jaar in het internationale circuit meedraait, tot zijn grootste zege tot nu toe. Hij sprintte op een zwoele zondagavond de Fransman Tom Richard en Spanjaard Antonio Serrat eruit, nadat hij in een groepje van zes het peloton op anderhalve minuut had gereden. Van der Stel kwam als eerste de wissel binnen en stond die kleine voorsprong niet meer af.

Bij de vrouwen ging de winst naar Camilla Alonso. Quinty Schoens reikte in de juniorenrace tot plaats tien.

ETU TRIATHLON MELILLA (ESP) 
(standaard afstand)

MANNEN -------------------------------
1 Marco van der Stel      1.42.41
2 Tom Richard       FRA 1.42.43
3 Antonio Serrat Seoane  ESP 1.42.59
4 Roberto Sanchez     ESP 1.43.43
5 Samuel Dickinson    GBR 1`.43.44

VROUWEN ------------------------------
1 Camilla Alonso Arades  ESP 1.55.47
2 Verena Steinhauser   ITA 2.56.07
3 Lisa Berger       SUI 1.56.13
4 Maria Czesnik      POL 1.56.50
5 Sara Perez       ESP 1.57.04
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-persdienst