GEEL (GEL) – De tweede manche van de Run-Bike-Run Series, in het Belgische Geel, leverde zaterdag een gedeelde winst op voor EDOsports en TC Twente bij de vrouwen. Beide teams pakten een gelijk aantal punten. Bij de mannen was TriCan net even twee punten beter dan Hellas.

De eerste run in de vrouwenwedstrijd werd aangevoerd door Lesley Smit in een groep van drie, met daarin ook Sophie van der Most en Jony Heerink. Zij gingen ook als eerste de fiets op. Een potentieel sterke groep die lang wegbleef, maar tegen het einde van het fietsonderdeel leek het gebrek aan samenwerking dat ervoor zorgde dat de groep daarachter kon aansluiten.
Een groep van zes kwam tegelijkertijd aan in de wisselzone, waarvan de helft bestond uit het team EDOsports. Heerink was het snelst uit de wissel, maar kon niet wegblijven van de snel naderende Smit. Deze ging er voorbij en gaf de eerste plek niet meer uit handen. Daarachter maakten de vrouwen van EDOsports uit wie 3, 4 en 5 gingen worden. Sophie van der Most bleek de sterkste met daarachter de verrassend sterke Floor van de Brand, die op de finish Marije te Raa net voor bleef.
Deborah Wissink, die vorige week de sterkste was in Oldenzaal, eindigde als zesde. De teamuitslag was daarom onbeslist, beide teams met zeven punten en dus een gedeelde eerste plek.

Bij de manbnen was TriCan ook in de tweede wedstrijd het sterkste team in een veld dat erg dicht bij elkaar zat. In de eerste run domineerde TriCan na een goede start: vier van de eerste vijf waren lid van TriCan. Glen Laurens van CDTG zat daar nog tussen. Direct daarachter een lang lint met lopers aangevoerd door oa. Wesley Mols, Joep Staps en Ciprian Balanescu.
Het fietsonderdeel, waar al na één ronde een flink peloton ontstond, leek een herhaling te worden van het jaar ervoor: weinig actie en vooral wachten op het relatief lange afsluitende onderdeel. Daan de Groot, hoewel niet bekend om zijn splijtende demarrages, had een ander plan. Hij nam het initiatief en ging op avontuur. Hij kreeg twee medevluchters: Robert de Korte, de überbiker van EDOsports en het talent Thomas Cremers van Trican. De Groot beschikte over goede fietsbenen en nam de andere twee op sleeptouw. Daarachter werd ondanks overtal van bijvoorbeeld Triteam Groningen niet sterk samengewerkt. Daarnaast zorgde Yennick Wolthuizen voor zijn ontsnapte teammaat door regelmatig te vertragen op kop. De kopgroep bleef weg en kon als eerste beginnen aan de afsluitende vijf kilometer.

Vanuit het achtervolgende peloton wisselde Mols als langzaamste, maar daarna stond er geen maat op de man van Run2Day Arnhem. Na de eerste van twee ronden was hij al opgeschoven tot plek twee en ging de strijd nog tussen hem en Dennis Licht. In de laatste ronde kon hij een voorsprong nemen en zijn eerste winst in een duathlon boeken. Licht leverde een sterke prestatie en finishte tweede. Glen Laurens completeerde het individuele podium.

UITSLAGEN 
DUATHLON GEEL
(2,5L - 20F - 5L)

MANNEN --------------------------------
1 Wesley Mols           55.02
2 Dennis Licht          55.17
3 Glen Laurens        BEL 55.24
4 Joep Staps           55.37
5 Coen Smiers           55.50

VROUWEN -------------------------------
1 Lesley Smit          1.02.15
2 Jony Heerink         1.02.42
3 Sophie van der Most      1.02.44
4 Floor van den Brand      1.04.11
5 Marije te Raa         1.04.12
Bronnen:
Run Bike Run Series