ARNHEM – In Nederland begon in Arnhem de Teamcompetitie 2018 onder zonnige en zelfs hete omstandigheden. In en rond zwembad Klarenbeek streden de zuidelijke teams van de 2e, 3e en 4eDivisie om de eerste punten van seizoen 2018 in het Team Time Trial format. De teams werden elk met een onderling verschil van 90 seconden weggestart voor hun race tegen de klok, waarbij de eindtijd van de derde atleet de eindtijd van het team bepaalt. Vorig jaar was het zwembad nog het decor van de Super Sunday.

In de 2eDivisie ging de winst naar EDO Sports 3 bij de mannen (met Frank van der Burgt, Sander Smeets, Sven Bams en Jisk Hoogervorst). Bij de vrouwen won het Fusion Team bestaande uit Emilie van Geijn, Concetta Pichierri,Eugenia Pocoroba en Saskia van Bodegom.
Het team van TC Maastricht pakte in de 3eDivisie de winst, ruim voor hun plaatsgenoten van Ferro Mosae. En ook in de 4eDivisie ging de zege naar EDO Sports, die het tweede team van TC Maastricht achter zich hield. Maar de meeste aandacht ging daar uit naar drie teams die tot op een honderdste seconde met exact dezelfde finishtijd op plaats zeven eindigden; Fusion TEam 2, Sportclub Kwiek en TTB 3.

Een bijzondere prestatie kwam op het conto van de mannen van TriCan3, die in de laatste race van de dag, van de 3eDivisie Zuid, uitkwamen. Zij werden uiteindelijk de op één na laatste, omdat zij onderweg waren gestopt om een andere atleet die onwel was geworden te helpen. Pas nadat de ambulance arriveerde vervolgden zij hun race en gaven daarmee blijk van een enorme sportiviteit.

In de reeks zwemlopen in het voorjaar wonnen Rob Riksen en Marjan Andringa-van der Woude de tweekamp in Valkenburg ein in Purmerend waren Jeffrey van der Park en Marleen Haakma de besten.

TEAM TRIATHLON ARNHEM 
(sprint afstand)

MANNEN -------------------------------
1 EDO Sports 3          55.55
2 De Zijl Leiden         56.44
3 TVS’90 Spijkenisse       57.01

VROUWEN ------------------------------
1 Fusion Team         1.08.23
2 TV Weert           1.09.13
3 RTC Den Haag         1.09.25
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-persdienst