LAS PALMAS (ESP) – In de eerste ETU-cup triathlon van het seizoen was de pas 19-jarige Brit Barclay Izzard vandaag de snelste. Hij bleef de winnaar van vorig jaar, de Azerbedjaan Rostasliv Pevtsov, voor. De wedstrijd werd pas opengebroken bij het lopen,nadat het overgrote deel van het veld in een groot peloton van de fiets kwam. Beste Nederlander was Marco van der Stel op een twaalfde plaats. Jorik van Egdom eindigde als dertigste, Menno Koolhaas werd 43e. De race kenmerkte zich door zeer woelige baren bij het zwemonderdeel.

Een Britse dubbelslag bij de vrouwen, met Taylor Brown op de eerste en Jodie Stimpson tweede plaats.Brown en Stimpson waren de snelsten van de kopgroep van zes, die op de fiets bijna anderhalve minuut ruimte kregen. Kirsten Nuyes was de beste van de Nederlanders, op plaats vijftien.

ETU TRIATHLON LAS PALMAS (ESP) 
(Sprint afstand)

MANNEN -------------------------------
1 Barclay Izzard     GBR  56.03
2 Rostasliv Pevtsov    AZE  56.12
3 Antonio Serrat     ESP  56.14

VROUWEN ------------------------------
1 Taylor Brown      GBR 1.03.36
2 Jodie Stimpson     GBR 1.03.43
3 Julie Derron      SUI 1.03.46
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-persdienst